Annonce
Udland

Musk mente ikke pædofilianklage mod dykker bogstaveligt

Apu Gomes/Ritzau Scanpix
Tesla-chefen mente det ikke bogstaveligt, da han på Twitter kaldte en britisk dykker for pædofil, siger han.

Elon Musk kaldte ikke bogstaveligt talt en britisk dykker for pædofil.

Det forklarer Tesla-medstifteren under et retsmøde i Los Angeles tirsdag.

Ifølge Musk forsvarede han sig blot mod uprovokerede fornærmelser.

Elon Musk er anklaget for at kalde en britisk huleekspert, som i juli sidste år var med til at redde en gruppe drenge ud af en grotte i Thailand, pædofil.

Britiske Vernon Unsworth førte an i forsøget på at redde 12 drenge og deres fodboldtræner ud af en hule, efter at de var blevet fanget flere kilometer inde under en oversvømmelse.

Unsworth anklager Musk for at have kaldt ham en "pedo guy" på Twitter og vil have domstolens ord for, at han har skadet britens gode ry.

Elon Musk forklarer i retten tirsdag, at han var meget "oprevet", da han på Twitter beskrev Vernon Unsworth som en "pædofil fyr".

Striden mellem de to mænd tog sin begyndelse, da Musk tilbød en miniubåd fra hans raketselskab SpaceX til at hente børnene ud af hulen i Thailand.

Unsworth svarede på CNN, at Musk kun var ude efter pr, og at han kunne "stikke sin miniubåd op der, hvor det gør ondt". Miniubåden var ubrugelig til formålet, mente han.

- Det var et uprovokeret angreb på et godmodigt forsøg på at redde børnene.

- Jeg var oprevet, forklarer Elon Musk for de seks nævninge i retten.

- Det var forkert og fornærmende, så jeg fornærmede ham tilbage, tilføjer han.

Elon Musk bliver adspurgt af Vernon Unsworths advokat, Lin Wood. Da han bliver spurgt til de kommentarer, dykkeren kom med, svarer Musk:

- Det er idiomatisk, præcis ligesom at jeg ikke bogstaveligt talt mente, at han er pædofil.

Elon Musks advokat, Alex Spiro, forklarede tidligere tirsdag, at hans klient ikke ville gøre nogen ondt, da han langede ud efter Unsworth, og at hans ord blev skrevet i vrede.

Musk har tidligere undskyldt for sin pædofilibemærkning.

Retssagen i Los Angeles ventes at vare fem dage.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce