Annonce
Nyborg

Musikskolen vil have voksne med på noderne

Nyborg Musikskoles lærere - her Mads Lunde - er fra august klar til at give voksne timer i sang og musik. Foto Birgitte Carol Heiberg
Glæden ved musik stopper ikke ved de 25 år, så nu åbner Nyborg Musikskole dørene for alle. - Vi vil gerne udvide paletten, siger manden bag idéen, Jesper Nielsen.

Nyborg: Folk, der synger i kor, lever længere end folk, der ikke synger i kor.

Så nu får Nyborgs voksne et tilbud, der ellers stort set har været forbeholdt børn og unge: En plads i den kommunale musikskole. Og chancen for at lære at synge og spille.

Idéen er udsprunget af en snak på musikskolen om mange elever, der stopper, når de har fejret deres 26 års fødselsdag.

Og efter at have undersøgt de økonomiske muligheder for at tilbyde borgere over 25 år musikundervisning er Nyborg Musikskole nu parat til at byde voksne og seniorer indenfor.

Annonce

Det koster det at gå i musikskole

Nyborg Musikskole tilbyder sang- og instrumentalundervisning for alle borgere i Nyborg Kommune.

Skolen tilbyder også undervisning i sammenspil, kor og hørelære.

Langt den største del af musikskolens 300 elever er børn og unge i alderen 9 til 20 år.

Fra august tilbyder Nyborg Musikskole også undervisning til voksne, som er fyldt 26 år.

Deltagerbetalingen bliver kun lidt højere end deltagerbetalingen for børn og unge.

Et modul med 25 minutters undervisning om ugen i sang eller et instrument koster i dag 424 kroner om måneden for børn og unge.

For voksne over 26 år bliver prisen for et tilsvarende modul 506 kroner om måneden.

Man kan læse mere om Nyborg Musikskoles voksenundervisning og deltagerbetalingen på skolens hjemmeside nyborgmusikskole.dk

Næsten samme vilkår

De kommunale musikskoler har tradition for primært at henvende sig til børn og unge. Det skyldes blandt andet fraværet af statstilskud til elever over 25 år.

Men efter at have regnet på tallene er Nyborg Musikskole nået frem til en model for deltagerbetalingen, hvor forskellen på priserne for henholdsvis børn, unge og voksne ikke er så stor.

- Nu er vi tæt på, at de får samme vilkår, siger Nyborg Musikskoles souschef, Anna Bettina Dalmark.

- Og vi håber selvfølgelig, at det vil få mange flere i gang. Man holder jo ikke op med at have glæde ved musik, blot fordi man er blevet 26 år, tilføjer hun.

Interessant for seniorer

Den nye model for deltagerbetaling åbner ifølge byrådsmedlem og medlem af musikskolens bestyrelse, Jesper Nielsen (S), helt nye muligheder for både musikskolen og byens borgere.

- Musik har bare så stor betydning, så hvis vi kunne få flere voksne i Nyborg til at spille guitar eller synge i kor, vil det være godt. Og der er jo faktisk videnskabeligt bevis for, at folk, der synger i kor, lever længere end folk, der ikke synger i kor, påpeger Jesper Nielsen.

Musikskolens nye tilbud gælder alle voksne. Men Jesper Nielsen tror, at det især kommunens seniorer vil finde det interessant.

- De vil jo ofte kunne gå til musik på nogle tidspunkter af dagen, hvor der ikke er så meget aktivitet på skolen. Og det vil samtidig give os mulighed for at tilbyde vores undervisere nogle flere timer og dermed også en mere attraktiv stilling, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce