Annonce
Nyborg

Musikklubben uden navn spiller op

Det er hemmeligt, hvem der kommer og spiller på tirsdag på Bastionen. Men de skulle være rigtig gode. Vi må nøjes med et billede af kulturhuset udefra. Arkivfoto.
På tirsdag får Nyborg nye musikklub premiere og den får også et navn

Nyborg: Musikken er topprofessionel. Det er fed rock, svedig blues. Eller noget i den stil. Og det hele foregår i musikklubben uden navn.

Det hele lyder meget mystisk, men hvis man dukker op tirsdag den 22. oktober klokken 19 på Bastionen, bliver det hele meget mere klart.

Den aften, holder den nye musikklub nemlig gratis dobbelt-koncert, og samtidig afsløres det, hvad klubben kommer til at hedde efter en navnekonkurrence. Præmien er et års medlemsskab af klubben - værdi 1000 kroner.

Selv om der er tale om en gratiskoncert i byens kulturhuset, hvor der er plads til rigtig mange mennesker, har foreningen valgt at sætte begrænsninger på.

Det samme gælder antallet af faste medlemmer, der ikke må overstige 175. Det skal være med til at sikre, at dobbeltkoncerterne fremover ikke ligner traditionelle koncerter, men får et mere intimt præg.

Arrangementerne vil i øvrigt blive placeret først på ugen, typisk mandag eller tirsdag, for at undgå, at musikerne konkurrerer med sig selv. Og det er ikke sikkert, det bliver på bastionen hver gang.

Klubbens bestyrelse kigger efter andre muligheder rundt om i byen. Det kunne være KinoVino eller måske på Muzirkus, siger Hanne Børsen fra klubbens bestyrelse.

Når den første gratiskoncert er overstået skal pengepungen frem. Et medlemsskab, der giver adgang til otte til ti koncerter, koster 1000 kroner. Ikke medlemmer kan også komme med ind i klubben, men medlemmerne har fortrinsret.

Man kan sikre sig en af de gratis billetter til koncerten på tirsdag via Bastionens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce