Annonce
Nyborg

Musikklubben kom godt i luften

Ivan Pedersen, der har mere end 50 års erfaring fra den danske rock-scene, var første mand på scenen hos den nye musikklub i Nyborg, Lytteriet. Arkivfoto: René Gammelmark
Den nye musikklub i Nyborg havde sit første arrangement tirsdag aften med 120 deltagere på Bastionen. Klubben fik navnet "Lytteriet".

Nyborg: Den lidt mystiske musikklub, der har taget tilløb gennem de senere måneder i Nyborg, kom tirsdag aften i luften med et velbesøgt åbningsarrangement.

Omkring 120 mennesker var mødt op for at være med til åbningen af den nye klub, og de var nok alle spændte på, hvad der er for noget musik, klubben har mulighed for at byde på. Konceptet er jo, at ingen på forhånd ved, hvilke musikere, der går på scenen, før tæppefald. Og det gjaldt også for premiere-koncerterne.

Men hvis premiere-aftenen kan tages som udtryk for kvaliteten af orkestrene på scenen, så er der nok mange, der skynder sig at melde sig ind i klubben.

Første navn på plakaten i den nye klub var rocklegenden Ivan Pedersen, der har spillet som professionel musiker i mere end 50 år.

Han er på flere måder en legende i dansk rock, men han har også været med i starten af den første musikklub, Club Klondyke, der kører efter det koncept, som nu er nået til Nyborg og enkelte andre steder i landet. Ivan Pedersen spillede med en trio med blandt andre Jørgen Thorup - tidligere Shu-Bi-Dua.

Næste navn på scenen tirsdag aften var den zimbabweanske/danske jazz- og bluessanger Miriam Mandipira, der sang sammen med sit Family Orchestra. Hun har været et navn i Danmark gennem flere år og har blandt andet været solist hos DR Big Band. Men i Nyborg kender vi hende bedst for sine kirkekoncerter med et lille orkester - her arbejder hun nemlig sammen med Nyborg-musikeren, Erik Sørensen.

- Vi synes det gik skide godt, og det synes publikum vist også. I hvert fald tegnede 20 deltagere medlemskab med i løbet af aftenen og rigtig mange tog en indmeldelsesblanket med hjem. Vi regner med, at vi når 60 medlemmer i løbet af ret kort tid, siger Jesper Nielsen.

Som en ekstra gulerod har musikklubben arrangeret en julekoncert på Bastionen den 10. december. Her er der gratis adgang for medlemmer, mens andre kan komme ind og jule med for 150 kroner.

Musikklubben håber at komme op på 175 medlemmer, og det koster 1000 kroner at være med - for de penge kan man komme ind og høre otte til ti dobbeltkoncerter om året.

Klubben hedder Lytteriet

Den nye musikklub i Nyborg fik navn i forbindelse med det første arrangement på Bastionen tirsdag.

Det skete efter en navnekonkurrence og navnet blev "Lytteriet".

Vinder af navnekonkurrencen var Pernille Nielsen, Nyborg.

Man kan komme i kontakt med den nye klub via facebook: Musikklubben Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce