Annonce
Fyn

Musikken spiller stadig for højt: Politiet på patrulje i sommerlandet

Nordstranden i Kerteminde var lørdag et af de populære steder, hvor man kunne få sig en dukkert. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Mens mange på årets måske varmeste sommerdag drog til de fynske kyster med parkeringskaos og trafikkøer blev andre hjemme og nød varmen dér. Politiet var også med, og fik flere gange musikken skruet ned, så den ikke generede andre.
Annonce

Fyn: Det var årets måske varmeste dag, og det fik mange af os til at søge til de fynske kyster, så det gav parkeringskaos og trafikkøer til og fra strandområderne.

I Hasmark holdt sommerglade fynboer parkeret på begge side af vejen trods forbudsskilte, og det betød over middag, at ingen kunne komme hverken frem eller tilbage, før politiet kom for at dirigere.

På Nordstranden i Kerteminde nød gæsterne sand, strand, vand og varme, og mange sørgede for at holde afstand, sådan som det er blevet normalt under coronaen, og soundbokse og andre musikanlæg var der eftermiddagen igennem ikke mange af.

Det havde der til gengæld været et halvt døgn forinden, for selv om meget af politiets arbejde er tryghedsskabende i denne tid ved bare at være til stede langs strande og populære forsamlingssteder i byerne er en del af jobbet også at få folk til at skrue ned for musikken.

De to indsatsledere Bjarne Puggaard og Bjarne Tykgaard fra Fyns Politi lod sig lørdag aften friste af lidt fodbold med Philip Helsengreen fra Nyborg, Simon Clothier fra Odense, og Mathias Rasmussen fra København på Byens Ø i Odense. Foto. Birgitte Carol Heiberg

- Vi opfordrer borgerne til selv at ordne det ved f.eks. at opsøge stedet, hvor der bliver spillet for højt. Hvis det ikke hjælper kan de ringe til os, siger Bjarne Puggaard, indsatsleder i Fyns Politi, og lørdagen igennem rundt i det fynske sommerland.

Annonce

32 anmeldelser

At der stadig bliver spillet for højt - eller musik til ulempe, som det hedder - kan man alene se på antallet af anmeldelser. Fra fredag aften til lørdag morgen - dvs. på et halvt døgn - fik Fyns Politi 32 anmeldelser om musik til ulempe fra hele Fyn.

I 19 af tilfældene rykkede politiet ud for at få lagt en dæmper på musikken, og i samme halve døgn blev der givet 12 påbud om at få skruet ned. De 12 steder er dog ikke nødvendigvis de 19 steder, man rykkede ud.

- I nogle tilfælde forsøger vi at ringe op til festen og via telefonen forklare dem, at de skal skrue ned, siger Bjarne Puggaard.

Indsatsleder Bjarne Tykgaard fik sig en snak med fire unge mænd, som kom kørende på Byens Ø. Der var intet at komme efter, og de unge var bare ude at nyde en varm sommeraften. Foto. Birgitte Carol Heiberg

At antallet af anmeldelser nærmest er eksploderet i sommerens løb og statistisk væsentligt højere end sidste sommer tillægger indsatslederen flere årsager.

- Nattelivet lukker ved midnat, og så er der nogle, som henlægger resten af festen til private beboelser. Det gode vejr kan også spille ind, og så er der mere fokus på det i år end tidligere, forklarer Bjarne Puggaard.

Annonce

Mange ressourcer

Sidste weekend modtog politiet 90 anmeldelser om musik til ulempe, og denne weekend kan muligvis nå nogenlunde det samme antal.

Til gengæld har Fyns Politi på forhånd tilkendegivet, at nu er det slut med snak og henstillinger, og i stedet kommer bødeblokken frem, ligesom musikanlæg vil blive taget med af politiet til senere afhentning af ejeren på politigården. Det var dog endnu ikke sket i aftes.

Indsatslederen, som lørdag aften ikke mødte andet end friske unge mennesker uden store musikanlæg på havnen i Odense, fortæller, at det altid er op til politiets vurdering, om musik er til ulempe eller ej. Det afhænger blandt andet af tidspunktet. Hvor musik kan være til gene for andre om natten er den det ikke nødvendigvis klokken to om eftermiddagen.

- For politiet er det meget energi og mange ressourcer at bruge på noget, borgerne selv burde kunne finde ud af. Vi taler jo hverken om drab eller anden grov kriminalitet, siger Bjarne Puggaard.

Spiller man for højt kan det være en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, som straffes med bøder.

De to indsatsledere Bjarne Puggaard og Bjarne Tykgaard fra Fyns Politi lod sig lørdag aften friste af lidt fodbold med Philip Helsengreen fra Nyborg, Simon Clothier fra Odense, og Mathias Rasmussen fra København på Byens Ø i Odense. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Indsatsleder Bjarne Puggaard (t.v.) fik sig en fodboldsnak om Brøndby og FCK med Simon Clothier (stående). I baggrunden sad Caroline Wahl-Møller fra Odense og Emma Marek fra Sønderborg. Foto. Birgitte Carol Heiberg
De to indsatsledere Bjarne Puggaard og Bjarne Tykgaard fra Fyns Politi lod sig lørdag aften friste af lidt fodbold med Philip Helsengreen fra Nyborg, Simon Clothier fra Odense, og Mathias Rasmussen fra København på Byens Ø i Odense. På bænken kiggede Caroline Wahl-Møller fra Odense og Emma Marek fra Sønderborg med. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Vi opfordrer borgerne til selv at ordne det ved f.eks. at opsøge stedet, hvor der bliver spillet for højt.

Bjarne Puggaard, indsatsleder, Fyns Politi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

DHG tager imod kommende ligahold

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce