Annonce
Musik

Musikfestival skifter Odense ud med København

Karrusel farvede de mørke byfacader i Odense mellem 2014 og 2017. Men nu skal den oplyse en skov på Refshaleøen. Arkivfoto: Oliver Gram
Gadefestivalen Karrusel fik sparket ud af Odense i 2018, men nu genopstår festivalen på den anden side af Storebælt.

Festival: Mellem 2014 og 2017 bragede techno-tonerne ud i Odenses bybillede i start-september. Dengang under navnet Karrusel. Men sidste år blev det besluttet, at Karrusel ikke ville fortsætte, og i stedet fik gadefestivalen Generator sin fødsel.

Nu genopstår Karrusel. Dog sker det på den anden side af Storebælt, i en skov på Refshaleøen nær København. Her skal festivalen arrangeres af Nus/Nus, som hvert år arrangerer københavnernes allerede etablerede gadefest, Distortion.

- Vi flyttede allerede noget af Distortion ud på Refshaleøen sidste år, og tilbagemeldingerne var så positive, at vi måtte bruge den mere end én gang om året, fortæller Thomas Fleurquin, direktør i Nus/Nus.

Karrusel kommer til at foregå 30.-31. august med tyske Dixon som hovednavn. Der bliver i alt plads til 2500 gæster, som kan nyde techno, house, r'n'b, disco og synthpop i mængdevis.

Annonce
Odenseanske Mø åbnede Karrusels startfest som dj ved det allerførst Karrusel-raveparty ved Albanigadebroen. Arkivfoto: Laust Jordal
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce