x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Musikforedrag i Nr. Lyndelse: Klassisk violinist er bidt af fynsk spillemand

Der er aftenåbent i Carl Nielsens Barndomshjem på Odensevej 2A, Nr. Lyndelse tirsdag 27. august. PR-foto

Nr. Lyndelse: Violinisten Hanne Askou besøger Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Lyndelse og fortæller om den fynske spillemand Rasmus Storm.

Det sker, når der er aftenåbning tirsdag 27. august kl. 19-21.

Rasmus Storm var en folkemusiker, der blev født i 1733 i landsbyen Håstrup på Sydfyn. Rasmus Storms håndskrevne violinnodebog fra perioden omkring år 1760 har en musikalsk kvalitet, som stadig imponerer helt frem til i dag.

Hanne Askou vil spille musik fra Rasmus Storms efterladte nodebog og fortælle om tilblivelsen af en ny, opdateret udgave af nodebogen og indspilning, som hun udgiver i 2019.

Hanne Askou har diplomeksamen i klassisk violin fra Det Fynske Musikkonservatorium i Odense. Hun har studeret i Helsinki, Rom og Athen med debut som solist med Odense Symfoniorkester i 2005.

Hanne Askou er også den ene halvdel af Duo Askou//Andersen, foredragsholder og skribent for en række større institutioner i dansk musikliv.

Violinisten Hanne Askou, der er uddannet i klassisk violin i Odense, fortæller om den fynske spillemand Rasmus Storm. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce