Annonce
Faaborg-Midtfyn

Musikforedrag i Nr. Lyndelse: Klassisk violinist er bidt af fynsk spillemand

Der er aftenåbent i Carl Nielsens Barndomshjem på Odensevej 2A, Nr. Lyndelse tirsdag 27. august. PR-foto

Nr. Lyndelse: Violinisten Hanne Askou besøger Carl Nielsens Barndomshjem i Nr. Lyndelse og fortæller om den fynske spillemand Rasmus Storm.

Det sker, når der er aftenåbning tirsdag 27. august kl. 19-21.

Rasmus Storm var en folkemusiker, der blev født i 1733 i landsbyen Håstrup på Sydfyn. Rasmus Storms håndskrevne violinnodebog fra perioden omkring år 1760 har en musikalsk kvalitet, som stadig imponerer helt frem til i dag.

Hanne Askou vil spille musik fra Rasmus Storms efterladte nodebog og fortælle om tilblivelsen af en ny, opdateret udgave af nodebogen og indspilning, som hun udgiver i 2019.

Hanne Askou har diplomeksamen i klassisk violin fra Det Fynske Musikkonservatorium i Odense. Hun har studeret i Helsinki, Rom og Athen med debut som solist med Odense Symfoniorkester i 2005.

Hanne Askou er også den ene halvdel af Duo Askou//Andersen, foredragsholder og skribent for en række større institutioner i dansk musikliv.

Annonce
Violinisten Hanne Askou, der er uddannet i klassisk violin i Odense, fortæller om den fynske spillemand Rasmus Storm. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce