Annonce
Nordfyn

Musikfestival ryster posen efter underskud: Lokker blandt andet med VIP-billetter

455 gæster deltog i første udgave af Skamby Musikfestival. Nummer to afvikles lørdag den 30. maj - igen på boldbanerne ved Skamby Boldklub. Arkivfoto: Emil Hermann
Skamby Musikfestival har i år valgt at fornye sig med blandt andet salg af VIP-billetter. Musikbudgettet skæres betragteligt ned, så der i år optræder tre kunstnere. - Vi skal ikke ud med et underskud igen, understreger arrangør.

Skamby: Med et underskud på cirka 50.000 fik Skamby Musikfestival en hård start på tilværelsen.

Sidste år i maj blev festivalen holdt for første gang. Arrangementet fik masser af ros af de lokale borgere, men mange positive ord var der ikke at sige om økonomien, da regnskabet blev gjort op.

Målet var at sælge 900 billetter for at gå i nul, men det lykkedes kun at få afsat 455. Omsætningen i øl- og madboderne kunne ikke redde det dårlige billetsalg, og derfor var det arrangøren Skamby Boldklub, der selv skulle dække det store underskud.

Hvis der kommer et lignende underskud igen i 2020, så lukker og slukker Skamby Musikfestival på år to. Men det kommer ikke til at ske, hvis du spørger Robin Birch, formand for Skamby Boldklub og medarrangør af Skamby Musikfestival. Arbejdsgruppen bag musikfestivalen har lavet nogle justeringer, der skal få økonomien på ret kurs.

- Vi har valgt at sortere nogle af de dyre kunstnere fra programmet, så vi i år ikke har fire men tre kunstnere. Vi har desuden lejet vores madafdeling ud til Søndersø Gymnastik Forening, og så har vi lavet et nyt tiltag med salg af VIP-billetter, fortæller Robin Birch.

En VIP-billet, der koster 669 kroner, giver blandt andet adgang til et opvarmet telt med siddepladser, velkomstdrink, stor luksusbuffet, fri bar (fadøl, vin og sodavand) kaffe og kage samt en lille en. Både firmaer og privatpersoner kan købe disse VIP-billetter.

- Vi har 150 til salg, og vi har forventning om, at vi får solgt dem alle. Indtægten herfra vil kunne betale regningen til musikken, påpeger Robin Birch.

Annonce

- Vi skal ikke ud med et underskud igen. Det skal vendes til et plus. Vi er rigtig glade, hvis vi i løssalg kan få solgt 455 billetter ligesom sidste år og så samtidig får solgt alle VIP-biletterne, for så kommer vi ud med et overskud, og så har vi jo stadig vores ølsalg.

Robin Birch, medarrangør af Skamby Musikfestival

Regner med overskud

Skamby Musikfestival håber på, at justeringerne vil føre til, at regnskabet i år viser et plus på bundlinjen.

- Vi skal ikke ud med et underskud igen. Det skal vendes til et plus. Vi er rigtig glade, hvis vi i løssalg kan vi få solgt 455 billetter ligesom sidste år og så samtidig får solgt alle VIP-biletterne, for så kommer vi ud med et overskud, og så har vi jo stadig vores ølsalg, oplyser Robin Birch.

Entrebilletten er i år hævet med 20 kroner. En billet for en voksen koster 250. Børn under 14 år koster 100 kroner.

Madpriserne på festivalpladsen bliver lidt billigere i år.

- Det bliver mere junkfood-agtigt, og det har folk ønsket. Søndersø Gymnastik Forening står for maden på pladsen, buffetten til alle de 50 frivillige og buffetten til VIP-teltet. Søndersø Gymnastik Forening laver mad hver dag i Søndersø Hallen, da foreningen står for driften af sportscafeen, og de har også erfaring fra andre store arrangementer som VM i Cyklecross i Bogense, fortæller Robin Birch.

Ny musik

Shu-bi or not Shu-bi lægger ud klokken 17 på scenen på boldbanerne ved Skamby Boldklub. Tre af de oprindelige, gamle Shu-bi-duas er gået sammen om at genskabe musikken fra dengang.

ABBATIZERS, et band på seks mand, som har hundredvis af job i både ind- og udland og spiller musik fra den svenske gruppe ABBA, er klar til at give den gas med et stort sceneshow med blandt andet affyringsramper.

Til sidst er det Gaxbox, der spiller de gode numre fra Kim Larsen og Gasolin. Gaxbox er det eneste band fra sidste år, oplyser Robin Birch.

- Vi får samme mængde musik som sidste år men med et band mindre. Sidste år gav Sussi & Leo 50 minutter og Brødrene Olsen en time og 15 minutter - i år skal hvert band minimum give halvanden time.

Dørene åbnes klokken 15. Festivalen slutter cirka klokken 23. Skamby Musikfestival holdes i år lørdag den 30. maj.

Stemningen fejlede ikke noget under sidste års musikfestival i Skamby. Det gjorde billetsalget til gengæld. Målet var at sælge 900 - kun 455 købte sig adgang til pladsen. Arkivfoto: Emil Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce