Annonce
Nordfyn

Musikfestival med bisoner i baggrunden: - Jeg nyder helst bisoner på en tallerken eller på afstand

På trods af regn var stemningen god på første dag til Ditlevdal Open Air. Foto: Nils Svalebøg
Musikfestivalen Ditlevsdal Open Air begyndte torsdag. Med udsigt til græssende bisoner og med en bisonburger i hånden kunne et par regnbyer ikke slukke gnisten hos de mange besøgende.

Morud: Selvom et par dystre regnbyer torsdag over middag trak op over bisonfarmen Ditlevsdal, var der god stemning på Ditlevsdal Open Air, som begyndte med klassisk amerikansk musik, mens duften af bisonbøffer spredte sig ud over pladsen.

Nogle af de første ankomne var ægteparret Buller og Jette Rasmussen fra Odense, som havde medbragt campingvogn. De er begejstret for det lokale initiativ og imponeret over udsigten.

- Vi har glædet os til det, og det er hyggeligt at se bisonerne i baggrunden. Det er virkelig en flot udsigt, lød det fra Buller Rasmussen.

Jette Rasmussen var spændt på, hvor tæt hun skulle campere på de store bisoner, som hun helst vil nyde på afstand eller på en tallerken.

Selvom de har været her før, når de har skulle forkæle sig selv med god mad, var det en glædelig overraskelse, da Ditlevsdal også annoncerede en musikfestival med navne som Johny Madsen og Poul Krebs, som ægteparret glæder sig til at opleve.

- Det er ikke utænkeligt, at vi tager her til igen næste år. Det er nemt, behageligt og afslappende, sagde Buller Rasmussen.

Annonce
Jette Rasmussen yderst til venste og Buller Rasmussen yderst til højre er taget til Ditlevsdal Open Air sammen med et vennepar. Foto: Nils Svalebøg

4th of July

Ud over det lokale ægtepar har i alt omkring 1700 gæster købt billet til festivalen, der slutter fredag aften. På førstedagen var enkelte af gæsterne iklædt cowboyhat, som falder godt i tråd med den amerikanske stemning på pladsen og ikke mindst den amerikanske uafhængighedsdag, 4th of July.

På den særlige amerikanske dag fik festivalsgæsterne også mulighed for at se Ditlevsdals western show med hesteakrobatik, som blev udført af det nordfynske ægtepar Laura og Luis Schumann Torres.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce