Annonce
Nordfyn

Bullseye: Musikfestival på bisonfarm blev en succes

Bisionerne på Ditlevsdal Bison Farm kan formentlig også til næste år se frem til at få selskab af festivalgæster. Arkivfoto
Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, er i højt humør efter den to dage lange musikfestival. Økonomien hænger sammen, og det trækker op til en gentagelse næste år. Selv om beslutningen endnu ikke er taget.

Morud: Aldrig har der været flere musikfestivaler, og der er ingen garanti for, at man som ny festivalarrangør kan få fodfæste på markedet.

Det gjorde Niels Henrik Ove med Ditlevsdal Open Air. Status er, at omkring 1700 besøgte festivalen torsdag og fredag, og det betyder, at økonomien, blandt andet også hjulpet på vej af et stort ølsalg, hænger sammen.

- Jeg er i hvert fald sikker på, at vi ikke kommer til at tabe penge, siger Niels Henrik Ove.

Endnu er regnskabet ikke gjort endeligt op. Derimod hersker der ingen tvivl om, at facit hos gæsterne er, at de forlod festivalen i opløftet stemning. Niels Henrik Ove fortæller, at han endnu ikke har haft tid til at læse den strøm af positive tilkendegivelser, der er indløbet på mail og på sociale medier. Og som han under festivalen også modtog på mere direkte vis, hvor folk kom hen og sagde tak for måden, den blev afviklet på.

- Det er næsten til at blive helt høj af.

Alle sejl var sat til for at servicere gæsterne bedst muligt. Og det lykkedes, ifølge Niels Henrik Ove. Der var indkaldt rigeligt med personale, så man undgik lange køer til mad og drikke. Der blev løbende ryddet op på området, så der hele tiden var rent. Rigeligt med toiletvogne var der også tænkt på.

- Alt fungerede, konstaterer han, selvfølgelig også med tanke på festivalens centrale omdrejningspunkt; musikken. Konceptet med en blanding af talenter og kendte, danske navne faldt i publikums smag.

Annonce

Optræk til gentagelse

Spørgsmålet "bliver der en gentagelse", blev fremsat af mange gæster allerede under festivalen.

- Det tror jeg da, men jeg vil godt vente med at garantere noget, før vi har lavet den fulde evaluering.

Ditlevsdal Open Air er kendetegnet ved, at der er god plads på festivalområdet med udsigt til bisoner i baggrunden, og sådan drømmer Niels Henrik Ove om, at det fortsat skal være.

- Der må gerne kommer lidt flere gæster, men vi skal ikke op at konkurrere med de store festivaler, siger han og tilføjer, at når og hvis, der bliver en næste gang, skal festivalen nok holdes fredag og lørdag i stedet for torsdag og fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce