Annonce
Navne

Musiker Bo Stief fylder 70 år

Bassist og kapelmester Bo Stief fylder 70 år. Foto: Torben Christensen/SCANPIX

70 Der står ikke fødselsdagsafslapning på menuen, når jazzbassist, komponist og producer Bo Stief lørdag den 15. oktober fylder 70 år.

Tværtimod skal den garvede musiker tilbringe sin fødselsdag dér, hvor han føler sig rigtig godt hjemme. På scenen omgivet af dedikerede musikere og entertainere.

For selv om de 70 år banker på døren, og jobbet på Syddansk Musikkonservatorium er sagt op, har Bo Stief ingen planer om at sænke farten.

- Tværtimod. Jeg sidder stadig pænt og øver mig, så der er fuld knald på, siger Bo Stief, som på lørdag giver koncerter på Gentofte Hovedbibliotek og Jazzhus Montmartre.

Karrieren har budt på optrædener med store kunstnere som Miles Davis, Stan Getz og Ben Webster, og selv om det har været en ære at dele scenen med musikere som dem, så har højdepunkterne været mange, påpeger Bo Stief.

- Det er meget svært at vælge, fordi det er stort at være bassist. Det er så fantastisk at spille, lyder det fra musikeren, der også har arbejdet sammen med danske musikere som Sanne Salomonsen og Søs Fenger.

- Jeg prøver altid at forklare folk, at nu og her er bedst, fordi det altid er her, hvor det er mest intenst, og hvor man er på vej mod noget nyt. Faktisk skal vi spille på Montmartre om tre dage, og jeg har fået to af Stevie Wonders gamle musikere med. Og det er dér, hvor mine tanker er lige nu, fortæller kapelmesteren og komponisten.

I øjeblikket turnerer Bo Stief rundt med orkesteret Dream Team, og så er han desuden involveret i projektet Playground Live, som arbejder med unge talenter mellem 15 og 23 år.

Bo Stief er gift med Anne, som han har været sammen med siden 1989. Han er far til to voksne døtre, og så er den rutinerede musiker desuden bonusfar til to papbørn. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce