Annonce
Assens

Musikalsk successamarbejde giver unge en usædvanlig interesse

Irina Natius er orgellærer på Assens Musikskole. Arkivfoto: John Fredy
Otte elever på Assens Musikskole har indtil videre deltaget i et særligt projekt i samarbejde med Løgumkloster Kirkemusikskole, der med succes sender den gennem nåleøjet på diverse musikskolers optagelsesprøver.

Kirkemusik står ikke øverst på størstedelen af teenageres interesseområder. Orglet virker stort og måske lidt usmart, men et særligt samarbejde mellem Assens Musikskole og Løgumkloster Kirkemusikskole har indtil videre fået otte unge musikaspiranter på krogen.

Af dem studerer en allerede på konservatoriet i Århus, efter to år på Løgumkloster Kirkemusikskole og MGK (musikalsk grundkursus). Yderligere en er kommet gennem nåleøjet til optagelsesprøven og går på Løgumkloster Kirkemusikskole på første år. To er netop blevet optaget på kirkemusikskolen med start efter sommerferien – begge fik 12-taller til optagelsesprøven.

- De øvrige er lige startet, fortæller musikskoleleder Niels Thåstrup på Assens Musikskole.

Thomas Obeth Andersen på 18 år er en af de otte elever, der indtil videre har deltaget i orgelprojektet. Han blevet ansat som kirkeorganist i både Sønderby Kirke og Kærum Kirke og er optagt på både MGK og kirkemusikskolen med start efter sommerferien. Foto: Kim Rune
Annonce

Usædvanlig god pris

Projektet har lokket de unge talenter til ved at tilbyde en usædvanlig lav pris for første års undervisning. Det er Hans Christian Hein, rektor på Løgumkloster Kirkemusikskole, der har støttet orgeleleverne økonomisk.

Derudover har Assens Musikskole trukket i alle tråde for at forberede eleverne bedst muligt på de svære optagelsesprøver. Thomas Obeth Andersen på 18 år fik gennem Assens Musikskole særlig undervisning af Torben Krebs, der er organist i Thomas Kingos Kirke i Odense, inden han skulle til optagelsesprøve på Løgumkloster Kirkemusikskole.

Men Niels Thåstrup fremhæver også en af Assens Musikskoles faste undervisere.

- Irina Natius er orgellærer på musikskolen, og hun er et af de mest engagerede og passionerede mennesker, jeg har mødt. Hun har undervist Thomas, som både er blevet optaget på kirkemusikskolen og MGK og derudover er blevet ansat i Sønderby og Kærum Kirker. Alt imens han går i 3. g, siger Niels Thåstrup.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce