Annonce
Sydfyn

Musik, udstillinger og konkurrencer: Fuld gas på H. C. Ørsted-uge i Rudkøbing

Rudkøbing summede af liv i juli. Nu håbes der på, at  der kommer lige så mange mennesker næste uge, hvor H.C. Ørsted fejres. Arkivfoto: Catrine Madelaire.
I næste uge fejres 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen med masser af oplevelser i Rudkøbing. Fredag uddeles den traditionsride H.C. Ørsted Prisen, og Rudkøbing holder åben til kl. 22.
Annonce

Rudkøbing: Når H. C. Ørsted fejres i næste uge, sker det gennem et stort samarbejde mellem butikkerne i Rudkøbing, Turist- og Erhvervsforeningen Langeland, biblioteket og museet.

Der bliver udstillinger, konkurrencer, musik og gode tilbud i butikkerne. Det sidste gør sig særligt gældende fredag på H.C. Ørsteds fødselsdag, hvor en lang række butikker er gået sammen om H.C. Ørsted By Night i Rudkøbing.

- Vi bliver bedre og bedre til at samarbejde, og vi er blevet rigtig gode til at koordinere og drage nytte af hinandens arrangementer, siger formanden for handelsstandsforeningen, H. C. Rasmussen.

Byen vil have åbent til kl. 22, og der vil være fest og musik. Men gennem hele ugen vil der være særlige arrangementer, man kan hægte sig på. H.C. Ørsted-udstillingen på Østergade vil have åbent hele ugen, og her kan man prøve nogle kræfter med nogle af videnskabsmandens opfindelser.

Tirsdag vil der være byvandring med turistbureauet, hvor man kan få krøniker om byen og livet i Rudkøbing og få set nogle af de mange historiske huse, som byen har. Om onsdagen kan man på biblioteket møde illustratorerne samt forfatteren bag den populære tegneserie "Ørsted - han satte strøm til verden."

Torsdag kan man slentre en tur med gennem Rudkøbing borgmester Tonni Hansen (SF), der undervejs vil dele hans minder om sin "barndommens gade". Fredag vil bymøllen være åben for besøg, der vil være kåring af årets Ørsted-kage, der vil være ansigtsmaling for de mindste - lige som man kan male en sommerfugl, der siden hen skal dekorere byen.

Om eftermiddagen og om aftenen vil der være koncerter på torvet, og Langelandsgarden vil spille i krydset Østergade/Ørstedsgade.

Ikke mindst vil den traditionsride prisuddeling af H.C. Ørstedsprisen uddeles ved et større arrangement på Ørstedskolen, der finder sted om formiddagen. Her vil også Danmarks eneste astronaut Andres Mogensen kunne oplevs og høres, når han holder et kort oplæg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

DHG besejret trods smagfuld opvisning

Annonce