Annonce
Nyborg

Musik for millioner på kulturbudgettet

Teaterforestillinger som "End of the Rainbow" med lokale Betty Glosted i hovedrollen er blot en del af det kulturliv, der også i fremtiden skal udfolde sig på Bastionen. Foto: Emilia Therese
Den kommunale musikskole og kulturhuset Bastionen er blandt de store poster på musiklivets budget.
Annonce

Nyborg: Der følger millioner med, når Nyborg Kommune satser på musikken.

Det kommunale kulturbudget er i 2020 på lige knap 55 millioner kroner.

Og af dem er knap fire millioner kroner øremærket musikaktiviteter.

Den største post på musikbudgettet er den kommunale musikskole, hvor børn og unge især, men også voksne kan lære at spille og synge.

Musikskolen har tre indtægtskilder: Elevbetaling, statsrefusion af lærerlønninger og et tilskud fra kommunen på knap tre millioner kroner om året.

Resten af pengene på det kommunale musikbudget går til driften af øve- og samlingslokalerne Muzirkus og Garderhuset - og til tilskud til en lang række musikaktiviteter og arrangementer i øvrigt.

Annonce

Musikhuset

Kulturhuset Bastionen, der blev indviet i 2017, er en selvstændig post på Nyborg Kommunes kulturbudget.

Det er rammen om en bred vifte af kulturtilbud - fra koncerter over events til teaterforestillinger - som kulturhuset selv eller lokale aktører arrangerer.

Og kulturhuset spiller en central rolle i et udkast til en musikpolitik, Nyborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg har sendt i hørring.

Af udkastet fremgår det således, at Bastionen fortsat skal "udvikles som kommunens primære musik- og kulturhus".

I byrådets budget for 2020 og de efterfølgende tre år opereres der med et særskilt budget for Bastionen på godt to millioner kroner om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce