Annonce
Kultur

Musicalskuespillerinde løber med fornem pris

Skuespillerinden Maria Lucia løb med Teaterpokalen torsdag eftermiddag for sin rolle i musicalen "The Sound of Music".

Hun har stået på masser af scener landet over og imponeret publikum med sin sangstemme.

Torsdag eftermiddag blev musicalskuespillerinden Maria Lucia hædret for både sit sangtalent og sine evner som skuespiller i musicalen "The Sound of Music" på Det Ny Teater, da hun modtog Teaterpokalen og 50.000 kroner.

- Vi har valgt dig, Maria Lucia. Din sang er også sangen om pigen med guldstemmen, der blev kvinde og kunstner gennem mødet med livet og musikken. Dit talent og din disciplin er gået hånd i hånd og har ført dig frem til i dag, sagde Jakob Steen Olsen, der er formand for Foreningen danske Teaterjournalister, da han overrakte prisen til den unge skuespillerinde.

Det er første gang at prisen, der hvert år gives til en fremtrædende dansk teaterkunstner, går til en musicalskuespillerinde, og det er dermed ikke kun et skulderklap til den 31-årige skuespillerinde, men også selve musicalgenren.

- Maria Lucias historie er også historien om den danske musicals professionalisering. Hun har udviklet sig til en alt besejrende, fabelagtigt dygtig stjerne i den genre, som samtidig også har rykket sig på en sådan måde, at den ikke længere bare kan negligeres eller sættes til side under henvisning til, at den ikke skulle være en ligeså fuldgyldig teatergenre som de andre, såkaldte "alvorlige" genrer, siger Jakob Steen Olesen.

Det er ikke første gang, at den 31-årige skuespiller bliver hyldet for sine optrædener. Hun blev første gang kendt hjemme i de danske stuer, da hun vandt talentshowet "Popstars" i 2003. Efterfølgende vendte hun tilbage til de skrå brædder, og i 2011 modtog hun en Reumert for årets sanger for sin medvirken i musicalen "Wicked".

Som modtager af prisen følger hun i fodsporene på skuespillere som Bodil Jørgensen, Thure Lindhardt og Lars Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce