Annonce
Nyborg

Museumsleder: Udsat tour kan give flere turister på slottet

Slotsholmen ligner lige nu mest af alt en byggeplads - hvad den også er. Men i 2022 forventes ombygningen af slottet at være godt på vej, og det kan give de mange tv-seere en bedre fornemmelse af det færdige resultat. Foto: Kasper Riggelsen
Den danske start på Tour de France er flyttet til 2022, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Til den tid er ombygningen af Nyborg Slot godt på vej. Det kan have en gavnlig effekt på turismen, lyder det fra flere sider.
Annonce

Nyborg: Der blev ikke fældet mange salte tårer i Nyborg, da bestyrelsen bag Tour de France i Danmark, Grand Depart Copenhagen Denmark, tidligere på ugen kunne melde ud, at man var blevet enige med de franske løbsarrangører om at flytte den danske tour-start til 2022.

I stedet havde både borgmester Kenneth Muhs (V) samt turistformand og hoteldirektør Jan G. Larsen travlt med at pege på de mange fordele, som er forbundet med udsættelsen.


Det får skabt en bevidsthed om, at der er noget at komme efter i Nyborg. Og det tror jeg sagtens kan få en betydning for de familier, der beslutter sig for at holde ferie i Danmark. Med Tour de France i 2022 får vi muligheden for at eksponere slottet og Nyborgs historie i en international sammenhæng

Mette Ladegaard Thøgersen, museumsleder


Afdelingsleder på Nyborg Slot, Mette Ladegaard Thøgersen, vil med sine egne ord også gerne "blande sig i jubelkoret". I 2022 forventes ombygningen af Nyborg Slot nemlig at være godt i gang. Og det kan i sidste ende resultere i flere turister, mener hun.

- For det første vil jeg sige, som andre har gjort før mig, at det vigtigste naturligvis er, at touren overhovedet kommer til Nyborg. Det næste er, at slottet forventes at genåbne i foråret eller sommeren 2023. Og jo tættere vi kommer på dette tidspunkt, des mere kan vi få ud af den eksponering, som det vil give at få et sådant kæmpe event til Nyborg. Ved at flytte tourstarten til 2022 er der en større chance for, at folk vil have slottet i frisk erindring, når slottet genåbner. Samtidig betyder det helt konkret, at vi er langt i selve byggefasen. Så når der vises tv-billeder optaget fra en helikopter, vil man kunne se et slot, der er ved at have en færdig form, forklarer hun.

Annonce

Hold da helt ferie

Selv er afdelingslederen ikke i tvivl om, at det vil have en reel effekt i forhold til turismen, når billederne af slottet går verden rundt. Som det ser ud lige nu er der nemlig ikke mange i udlandet, der nogensinde har hørt om Nyborg Slot.

- Det er heller ikke sådan at forstå, at der næste dag vil stå en masse turister, som banker på. Men det får skabt en bevidsthed om, at der er noget at komme efter i Nyborg. Og det tror jeg sagtens kan få en betydning for de familier, der beslutter sig for at holde ferie i Danmark. Med Tour de France i 2022 får vi muligheden for at eksponere slottet og Nyborgs historie i en international sammenhæng, siger hun.

Også turistchef i Nyborg Kommune, Sanne Hoffensetz Andresen, ser endnu bedre muligheder for at promovere ikke bare slottet, men også Nyborg og resten af Fyn i 2022.

- Rent brandingmæssigt er det en klar fordel, at touren det år ikke skal konkurrere med andre store sportsbegivenheder så som OL og EM i fodbold. Det betyder større bevågenhed i pressen omkring Tour de France, og det forventer jeg vil smitte positivt af på Nyborg. Oven i kommer, at der heller ikke skal afholdes et stort gymnastikstævne i Svendborg i 2022. Dermed vil der bedre plads til at huse de mange gæster på Fyn, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Annonce