Annonce
Sydfyn

Museumsinspektør er blevet genansat: Sille Radoor Larsen starter som museumsinspektør på Ærø Museum 1. januar

Sille Radoor Larsen er 1. januar genansat som museumsinspektør på Ærø Museum. Arkivfoto: Linea Marie Andersen
Ærø Museum har trukket sin opsigelse af Sille Radoor Larsen tilbage og genansat hende i en fast stilling som museumsinspektør på Ærø Museum. Genansættelsen skyldes, at Mikkel Kühl, som har været på Ærø Museum i 16 år, skifter til Marstal Søfartsmuseum.

Ærø: Der bliver flyttet godt og grundigt rundt på museumstaburetterne i øjeblikket.

Sille Radoor Larsen, som i september blev opsagt fra Ærø Museum på grund af manglende lønkroner, er blevet genansat som museumsinspektør per 1. januar. Hun overtager jobbet efter museumsinspektør Mikkel Kühl, som har været på Ærø Museum i 16 år, men som 1. januar starter som museumsinspektør på Marstal Søfartsmuseum.

Kim Furdal, leder af Ærø Museum, er glad for, at Sille Radoor Larsen har takket ja til at vende tilbage til jobbet som museumsinspektør.

- Det var meget naturligt for os at gensansætte Sille, da vi har har været godt tilfredse med hende. Hun er fagligt dygtig, hun kender efterhånden Ærø godt og har mange gode kontakter, siger Kim Furdal.

Sille Radoor Larsen bliver ansat i en fast stilling, og grunden til at stillingen ikke har været slået op er, at museet har valgt at trække Silles opsigelse tilbage, forklarer Kim Furdal.

Sille Radoor Larsen glæder sig til at vende tilbage til Ærø Museum.

- Jeg skal fortsætte med det arbejde, jeg var i gang med, og så skal jeg også i gang med skoleformidlingen og den aktivitetsbaserede formidling. Jeg skal blandt andet arbejde på at give museet i Brogade et løft. Der skal for eksempel være nogle flere aktiviteter på museet, fortæller hun.

Sille Radoor Larsen begynder i sit "nye" job 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce