Annonce
Faaborg-Midtfyn

Museumschef: - Vi kan blive endnu bedre til at tage mod Faaborgs gæster

Peter Thor Andersen oplevede en fantastisk sommer på Øhavsmuseet. Foto: Ard Jongsma
Peter Thor Andersen fik besøgsrekord på Øhavsmuseet, og nu skal erfaringerne fra coronasommeren bruges til at gøre Faaborg til et endnu bedre turistmål.
Annonce

Faaborg: Coronaåret 2020 har været vildt og vanvittigt for Øhavsmuseet og museumschef Peter Thor Andersen: Fra total nedlukning i foråret til besøgsrekorder hen over sommeren og på tærkslen til en nyt supermuseum - måske det første, hvor coronaerfaringer støbes ind i fundamentet.

Mød os live på fyens.dk på torsdag kl. 17.30

Avisen sætter i samarbejde med "Vores Faaborg & Egn" fokus på corona-sommeren 2020. Hvad var det værste, hvad gik godt, og hvad kan vi lære?

I denne artikelserie kan du møde museumschef Peter Thor Andersen, Øhavsmuseet, direktør Claus Eskildsen, Kami-koncernen, brugsuddeler Flemming Munksesø, SuperBrugsen i Faaborg, kommunalbestyrelsesmedlem Anne Jørgensen, Lyø, og borgmester Hans Stavnsager.

De fortæller også om deres oplevelser og overvejelser, når Fyens.dk sender live fra Øhavsmuseets kaminstue torsdag den 26. november kl. 17.30 til 18.30.

Her har du mulighed for at komme med input og stille spørgsmål i kommentarsporet til livesendingen.

Du kan også sende os kommentarer eller spørgsmål på forhånd.

Skriv til os på faaborg@faa.dk eller find "Vores Faaborg" på facebook.

- Det kan man jo sige, at det gør i og med, at vi har fået et helt nyt mindset, hvor vi blandt andet skal have fokus på, hvor mange gæster vi lukker ind ad gangen. Vi skal allerede i billetsalget tænke på flowet af gæster, så der ikke kommer for mange ind på én gang. For personalet betyder det blandt andet, at der skal sættes tid af til den nødvendige afspritning. Vi vil jo lave et museum, hvor gæsterne bruger deres sanser, så selvfølgelig skal de kunne røre ved tingene, og det kræver så ekstra forholdsregler, forklarer han.

Annonce

Dobbelt op i sommerferien

Ligesom resten af landet, fik han noget af en overraskelse, da statsminister Mette Frederiksen i marts lukkede Danmark ned.


Jeg er nok ikke den eneste, der har en ret stærk oplevelse af, at Faaborg har stået sammen under covid-19, så nu gælder det om at omsætte den gode energi til nye initiativer eller forbedringer af nogle af de gamle.

Museumsdirektør Peter Thor Andersen, Øhavsmuseet.


- Ingen havde vel forudset, at folk blev sendt på hjemmearbejde, og at blandt andre kulturinstitutionerne måtte lukke, og nok heller ikke, at det så blev afløst af en sommer, hvor der var dobbelt op på besøgstallene. Hos os havde vi juli i 10.000 gæster mod 6000 i 2019. Så vi havde helt vildt travlt.

Noget af det, der hjalp Øhavsmuseet, var Folketingets sommerpakke på 700 millioner kroner til "oplevelsesindustrien", så billetpriserne på f.eks. museerne kunne sættes ned til det halve af normalen.

Mange lod sig friste af en tur med Ø-færgen til helt gratis eller til meget billige billetpriser. Det var medvirkende til, at Sydfyn nød godt af, at så mange danskere holdt indenrigsferie.

Annonce

Faaborg fik opmærksomhed

Peter Thor Andersen bidrog selv væsentligt til markedsføringen af Faaborg-området, både ved at søge for, at gæsterne kunne få nogle gode oplevelser, men også ved at fortælle om de lokale attraktioner på landsdækkende tv. Både DR og TV2 sendte fra Øhavsmuseet.

- I det hele taget er det mit indtryk, at folk var glade for at komme til Faaborg og finde ud af, hvor meget området har at byde på, og jeg synes også, byen i en vis udstrækning greb mulighederne. F.eks. kunne man pludselig køre med hestevogn fra Torvet til Kaleko. Det er fedt at se, når sådan nogle initiativer bare dukker op.

Annonce

Vi kan blive endnu bedre

Det er ingen tvivl om, at Faaborg har gjort god reklame for sig selv og har fået en masse gode ambassadører under den usædvanlige sommer. Nu gælder det så om at tage erfaringerne ind og arbejde videre med potentialerne.

- Jeg er nok ikke den eneste, der har en ret stærk oplevelse af, at Faaborg har stået sammen under covid-19, så nu gælder det om at omsætte den gode energi til nye initiativer eller forbedringer af nogle af de gamle.

- Jeg tror, der er ting, vi er blevet klogere på som turistdestination, og der er områder, hvor vi kan blive endnu skarpere. For eksempel betød forårets flyttede konfirmationer jo, at de pludselig skulle holdes på én gang i august, og det lagde beslag på spisestederne, så mange holdt lukket for private selskaber, mens byen var fuld af sultne sommergæster. Jeg var selv vild med at se, hvor meget liv det skabte, at kommunen lukkede Vestkaj og åbnede for foodtrucks, men jeg tænker også, at det er et koncept, der kan udvikles, så det kommer til at fungere endnu bedre, siger Peter Thor Andersen.

Det nye museum åbner i det gamle frølager i store bededagsferien 30. april-2. maj 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce