Annonce
Assens

Museum Vestfyn vil have flere penge

Museum Vestfyn og museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen (i midten af billedet) ser gerne, at lokalpolitikerne i Assens Kommune vil give lidt mere i tilskud til museet. Ellers kan det have konsekvenser for museet, advarer Vestfyns Museum. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Museum Vestfyn skal i dialog med Assens Kommune om det fremtidige tilskudsniveau. Museet så gerne, at kommunen spyttede mere i kassen, ellers kan det få konsekvenser for Vestfyns Museum, mener museet selv.

Assens: Museum Vestfyn har sendt et "forståelsesbrev" til Assens Kommune: Vi har brug for mere i tilskud. Ellers kan det få konsekvenser for museet.

Som Stiftstidende fortalte i januar, er det svært at få budgetterne til at hænge sammen på det vestfynske museum. Regnskabstallene for 2019 udviser et forventeligt underskud på 511.000 kr., kan det læses i regnskabet.

To af årsagerne er, at Museum Vestfyns statstilskud er blevet beskåret. I 2015 fik museet 1,4 mio. kr. i statsstøtte. I 2019 1,1 mio. kr. Det kommunale tilskud er tilsvarende faldet fra 3,8 mio. kr. til i 2019 foreløbig 3,2 mio. kr. Det kan mærkes.

Museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen siger, museet skal i dialog med kommunen, fordi der bl.a. i budgetforliget blev skrevet ind, der skulle optages en dialog med museet om det fremtidige tilskudsniveau. Det hele sker efter, museet de senere år har været ude i en turbulent periode oven på, at Slots- og Kulturstyrelsen i 2011 kritiserede, at museet ikke levede op til flere forpligtelser.Brevet til kommunen og udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur er derfor det oplæg til dialog, oplyser museumschefen.

- Vi håber at få lov at beholde tilskuddet på det niveau, som vi har i '18. Og meget gerne med en forøgelse, fordi vi har de udfordringer, vi nu har, fortæller Johan Møhlenfeldt Jensen, men ønsker ikke at sige mere.

Museum Vestfyn

Museum Vestfyn er et statsanerkendt museum, som derfor får statsstøtte efter forskellige kriterier og mål.Museet får også kommunal støtte fra Assens Kommune.

Bestyrelsesformand er Johan Koppel. Museumschef er Johan Møhlenfeldt Jensen.

Tea Dahl Christensen og Ingrid Vatne er begge museumsinspektører. Og udover det er der ansat en kommunikationsmedarbejder og assistenter. Omvisere, studentermedhjælpere og frivillige er desuden tilknyttet museet.

Museum Vestfyn har flere udstillingslokaler, som dette i Assens: Willemoesgaarden. Arkivfoto: Roland Petersen

Vedligeholdelsen halter

Konsekvenserne er allerede to fyrede medarbejdere sidste år og en nedsættelse af lønbudgettet.

Foruden de forskellige tilskud presses økonomien bl.a. af øgede udgifter til sikkerhed, dyrere udstillinger og personaleudgifter til skoletjenesten. Der er efterslæb på bygningsvedligeholdelsen - og det skal betales.

Konsekvenserne kan blive, museet kun kan koncentrere sig "udelukkende om de direkte lovbundne aktiviteter", som der står i brevet.

Museet bemærker, man selv har gjort noget for at tilpasse budgettet. Lejemålet i Østergade 38, der husede kunstsamlingen, er blevet opsagt. Det sparer 100.000 kr. i husleje.

Behovet er 600.000 kr. mere pr. år.

Annonce

- Alle fattes jo penge

Men vil politikerne så være med til at øge tilskuddet? Meldingerne er delte i udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur.

Betina Signe Stick (DF):

- Alle fattes jo penge. Når man sidder med en vis pose penge og skal få enderne til at mødes, så kan jeg godt få øje på andre steder, hvor jeg vil lægge de driftsmidler end ved et museum - på ældre- og sundhedsområdet.

Pia Offer Madsen (V):- Vi er ikke gået ind i budgetforhandlingerne endnu. Det er noget vi tager, når vi når der til. Venstre vil gerne danne sig et samlet overblik over, hvordan vi bruger vores kulturmidler og om det er fornuftigt fordelt. Deres materiale (brevet, red.) er gennemarbejdet og det vægter jeg højt.

Ashil Farokh (S):- Jeg vil ikke udtale mig lige nu, fordi jeg mangler oplysninger.

Ena Nørgaard (K):- Byrådet har jo valgt, man skal have et statsanerkendt museum. Vi skal have et museum, der er fremme i skoene. De skal også forske.

Der ventes et møde i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce