Annonce
Nyborg

Museum erklærer Danehof-optog for en succes

Store som små har været med til at skabe middelalderstemning i Nyborg hen over sommeren. Derudover har en række af de fineste dragter været udstillet i byens butikker. Foto: Zara Schmidt
Annonce

Nyborg: Det kan godt være, at de historiske dragter var i fare for at blive til våddragter, da man i begyndelsen af måneden gennemførte det første af i alt seks optog, der skal bringe middelalderen til live i Nyborg.

Men de såkaldte Danehof-promenader har ikke desto mindre været en succes. I hvert fald hvis man spørger afdelingsleder på Nyborg Slot, Mette Thøgersen.

- I år må vi undvære alle de store events, men til gengæld oplever vi en stor interesse for de mange mindre tiltag, som tilsammen giver et rigtig godt indtryk af Nyborgs levende kulturarv. Især Danehofpromenaderne har både lokale og turister taget rigtig godt imod. Også selv det danske sommervejr har drillet lidt, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Optogene skal erstatte årets store Danehofmarked, der blev aflyst på grund af corona-krisen.

Ud over Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer har en lang række frivillige, byrådspolitikere og andre sørget for, at byen blev befolket med folk fra middelalderen.

Næste gang er lørdag den 1. august, hvor det er bøndernes tur, mens det hele rundes af lørdag den 8. august med en promenade, hvor dragter fra hele middelalderen, og alle stænder er repræsenteret. Begge dage foregår det i tidsrummet fra klokken 11 og to timer frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce