Annonce
Kerteminde

Museet sætter fokus på frimærker, gækkebreve og post i vinterferien

Middelfart Frimærkeklub har tidligere stillet et tag selv-bord til rådighed. Arkivfoto: Kim Rune.
Middelfart Frimærkeklub overdrog i 2014 sin "Middelfart samling til Middelfart Museum. Siden har museet i vinterferien holdt åben hus om emnet ”Aktiviteter med frimærker, gækkebreve og post".
Annonce

Middelfart: I uge syv vil Middelfart Museum mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra kl. 11-16 fokusere primært på børn i skolealderen og voksne med temaer omkring post, frimærker, gækkebreve, kommunikation og så videre.

Baggrunden for udstillingen er et samarbejde mellem Middelfart Frimærkeklub og museet, der blev indledt i 2014, hvor museet fik overleveret "Middelfartsamlingen" som består af danske frimærker poststemplet i Middelfart. Der er ligeledes en række kuverter og postkort med tilhørende frimærke/frimærker med Middelfart-stempel.

Samarbejdet har resulteret i, at der i vinterferien 2015-19 er afholdt åbent hus på museet om emnet ”Aktiviteter med frimærker, gækkebreve og post”. Der er enighed om at gentage arrangementet i 2020, da de tidligere arrangementer har været godt besøgt af såvel børn som forældre/bedsteforældre.

Annonce

Gækkebrev og post

Hver dag vil der være mulighed for at tale med medlemmer af frimærkeklubben og dermed få vejledning om det at samle frimærker. Emnerne kunne bl.a. være: ”Sådan starter du en frimærkesamling” og vejledning i forskellige samleområder f.eks. motiver, dyr og fugle med videre.

Arrangementet har til opgave at skabe aktiviteter for børn herunder klippe gækkebreve og skrive breve/kort til familie og venner.

Breve og kort samt gækkebreve sendes efterfølgende portofrit. Samtidig vil der blive aktiviteter i relation til det at samle på frimærker herunder ”tag selv-bord” med frimærker og vurdering af sin frimærkesamling.

Der vil ligeledes være mulighed for at tegne sit eget frimærke og få det trykt i et ark med 50 frimærker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce