Annonce
Kerteminde

Museet sætter fokus på frimærker, gækkebreve og post i vinterferien

Middelfart Frimærkeklub har tidligere stillet et tag selv-bord til rådighed. Arkivfoto: Kim Rune.
Middelfart Frimærkeklub overdrog i 2014 sin "Middelfart samling til Middelfart Museum. Siden har museet i vinterferien holdt åben hus om emnet ”Aktiviteter med frimærker, gækkebreve og post".

Middelfart: I uge syv vil Middelfart Museum mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra kl. 11-16 fokusere primært på børn i skolealderen og voksne med temaer omkring post, frimærker, gækkebreve, kommunikation og så videre.

Baggrunden for udstillingen er et samarbejde mellem Middelfart Frimærkeklub og museet, der blev indledt i 2014, hvor museet fik overleveret "Middelfartsamlingen" som består af danske frimærker poststemplet i Middelfart. Der er ligeledes en række kuverter og postkort med tilhørende frimærke/frimærker med Middelfart-stempel.

Samarbejdet har resulteret i, at der i vinterferien 2015-19 er afholdt åbent hus på museet om emnet ”Aktiviteter med frimærker, gækkebreve og post”. Der er enighed om at gentage arrangementet i 2020, da de tidligere arrangementer har været godt besøgt af såvel børn som forældre/bedsteforældre.

Annonce

Gækkebrev og post

Hver dag vil der være mulighed for at tale med medlemmer af frimærkeklubben og dermed få vejledning om det at samle frimærker. Emnerne kunne bl.a. være: ”Sådan starter du en frimærkesamling” og vejledning i forskellige samleområder f.eks. motiver, dyr og fugle med videre.

Arrangementet har til opgave at skabe aktiviteter for børn herunder klippe gækkebreve og skrive breve/kort til familie og venner.

Breve og kort samt gækkebreve sendes efterfølgende portofrit. Samtidig vil der blive aktiviteter i relation til det at samle på frimærker herunder ”tag selv-bord” med frimærker og vurdering af sin frimærkesamling.

Der vil ligeledes være mulighed for at tegne sit eget frimærke og få det trykt i et ark med 50 frimærker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce