Annonce
Nyborg

Museerne jubler: Nyborg gør klar til genåbning

En nyerhvervet, sjælden plakat er blot en af de ting, der bliver at se, når Østfyns Museer til stor glæde for museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen kan åbne dørene igen allerede på tirsdag. Foto: Østfyns Museer
Østfyns Museer glæder sig at møde publikum allerede fra på tirsdag. Fredag morgen lægger Nyborg Kommune en slagplan for de ansattes tilbagevenden til arbejdspladsen.

Nyborg: - Vi er meget glade for, at vi en sen aftentime har fået muligheden for at slå dørene til vores museer op.

Museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen er noget, der minder om jublende lykkelig.

Sent onsdag aften blev partilederne i Folketinget enige om at fremrykke dele af coronakrisens fase to for genåbning.

Og museerne var listen med aktiviteter, der kan åbne straks.

- Vi tager weekenden i brug for at sikre, at genåbningen af vores museer og aktiviteter følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Og så vil vi være klar til at genåbne på tirsdag, siger Mette Ladegaard Thøgersen.

Østfyns Museer beskæftiger det, der svarer til 40 årsværk.

Museerne driver otte besøgssteder - med Nyborg Slot, Johannes Larsen Museet i Kerteminde, Vikingemuseet i Ladby og Borgmestergården i Nyborg som de mest kendte.

Annonce

Stor betydning

Østfyns Museer anslår det samlede tab som følge af coronakrisen til i omegnen af 1,5 millioner kroner.

Ifølge den oprindelige plan for genåbningens anden fase stod museerne først til en genåbning 8. juni. Men nu kan Østfyns Museers besøgssteder altså åbne på tirsdag.

Og det får stor betydning.

- Det betyder, at vi får 14 dage ekstra med herligt vejr, der inviterer til at tage på tur og måske besøge vores museer. På den måde får det selvfølgelig også økonomisk betydning, at vi nu får to uger med entréindtægter. Og så glæder vi os ikke mindst rigtig meget til igen at se de ansatte og frivillige, som vi jo ikke har set siden midten af marts, siger Mette Ladegaard Thøgersen.

Genåbningen på tirsdag kommer dog ikke til at omfatte Slotspavillonen i Nyborg og museumsbutikken Høkeren i Kerteminde. Her er der først klar til publikum i henholdsvis uge 24 og 23.

Den politiske aftale om en fremrykning af dele af genåbningens fase to får i øvrigt også betydning for en lang række ansatte i Nyborg Kommune.

Ansatte i ikke-kritiske funktioner har arbejdet hjemmefra siden midten af marts, men fra på onsdag kan de offentligt ansatte i Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland vende tilbage til deres vante arbejdspladser igen.

Nyborg Kommune oplyser, at der er indkaldt til et ekstraordinært chefgruppemøde fredag morgen klokken 9.

Her vil der blive lagt en plan for det store flertal af kommunens rundt regnet 2500 ansatte, der har været hjemsendt og nu skal tilbage på arbejdspladsen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce