Annonce
Debat

Mursten giver ikke brød på bordet

Arkivfoto: Jens Wognsen

Læserdebat: Befolkningsprognosen for Nyborg Kommune ser dyster ud for perioden 2021-2033. Som min socialdemokratiske kollega nævner i et andet læserbrev, så er der store udfordringer med at tiltrække og fastholde yngre borgere i kommunen. Hun kommer med nogle udmærkede bud på, hvordan denne udfordring kan imødegås i fremtiden.

Jeg er som hun, også bekymret for den store stigning i ældrebefolkningen over 80 år. I 2033 vil der, hvis prognosen holder stik, være 56 procent flere borgere over 80 år.

Vores ældre har nu og i fremtiden krav på ordentlig og værdig ældrepleje. Det borgerlige flertal i byrådet har gennem en årrække prioriteret midlerne til mursten frem for mennesker. Det har hverken skaffet arbejdspladser eller flere yngre til kommunen.

Annonce

Måske betyder menneskelig investering mere for den enkelte borger, end murstenene gør.

Det er tiden til et systemskifte, hvor investering i mennesker skal sættes meget højere på den politiske dagsorden. At have gode rammer og vilkår for borgerne, kan have stor betydning for, hvor man vælger at slå sig ned. Så lad os få kikket på det i den kommende byrådsperiode. Mursten løber ingen steder – men det gør mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce