Annonce
Sport

Murray kæmper sig i sin første ATP-semifinale med metalhofte

Luc Claessen/Ritzau Scanpix
Den populære skotte bygger gradvist på efter hofteskade. I Antwerpen når Andy Murray en ny milepæl.

For første gang siden 2017 står den 32-årige tennisspiller Andy Murray i en semifinale i en ATP-turnering.

Dermed fortsætter skotten med at bygge på sit spil efter den karrieretruende hofteskade, der i begyndelsen af 2019 tvang Murray til at få indopereret en metalhofte.

Semifinalen kom i hus med en hårdt tilkæmpet sejr på 6-3, 6-7, 6-4 over rumænske Marius Copil i den belgiske by Antwerpen.

I tredje sæt lykkedes det Murray, der bevægede sig fint, at bryde rumænerens serv.

Det var i sidste ende nok til at sikre en plads blandt de bedste fire i turneringen.

- Den her var hård at komme igennem. Gudskelov lykkedes det mig at bryde til sidst, siger Murray efter kampen ifølge britiske BBC.

- Jeg har det ok nu. Det handler mere om, hvordan man reagerer dagen efter.

I begyndelsen af 2019 regnede mange med et karrierestop for Murray.

Under et tårevædet pressemøde fortalte Murray, at hans fremtid var uvis.

Kort efter tabte han voldsomt plaget en dramatisk kamp i fem sæt i første runde af Australian Open til spanske Roberto Bautista Agut.

Men efter hofteoperationen har den tredobbelte grand slam-vinder gradvist arbejdet sig tilbage - først med doubleturneringer og dernæst med svingende præstationer i singleturneringer.

På det seneste har hans resultater givet håb om mere, selv om Murray fortsat huserer langt nede på ranglisterne aktuelt som nummer 243.

Hofteoperationen udføres typisk på lidt ældre patienter. Visse læger har udtrykt usikkerhed i forhold til, hvordan Murrays hofte vil reagere på, at han igen forsøger sig med professionel tennis.

Murray selv har flere gange udtalt, at han ikke længere har smerter i hoften.

I semifinalen møder Murray franske Ugo Humbert.

I den anden semifinale står det 18-årige stortalent Jannik Sinner over for en anden tidligere grand slam-vinder, nemlig schweiziske Stan Wawrinka.

/ritzau/

Annonce
Artikel med citater på BBC''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce