Annonce
Kerteminde

Munkebo Skole samarbejder med DBU og boldklubben

Sundheds- og trivselsdagene består af klasseundervisning og opgaver med bevægelse. Pressebillede

Munkebo: I samarbejde med Munkebo Boldklub har Munkebo Skole tilmeldt 2. og 7. årgang til DBU's projekt "Hovedet, kroppen og klubben". Projektet kan kort beskrives således:

Projektet består af tre fagdage; En trivselsdag (hovedet), en sundhedsdag (kroppen) og en "Åben Skole"-dag (klubben). Fagdagene har fokus på sundhed, trivsel, bevægelse og foreningsliv. Sundheds- og trivselsdagene består af klasseundervisning og opgaver med bevægelse. De håndteres af skolens egne lærere.

Tanken er, at de store elever (7. årgang) trænes i at aktivere de små (2. årgang). "Åben Skole"-dagen afvikles af to DBU-instruktører og foregår i Munkebo Boldklub onsdag 11. sepember fra kl. 8.30.

Projektet kommer som et vigtigt led i Munkebo Skoles arbejde med at forbedre trivslen på skolen og er desuden en god anledning til at arbejde med skolereformens målsætning om at ”åbne” folkeskolen for samarbejde med aktører i lokalsamfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce