Annonce
Erhverv

Munkebo Mikrobryg rykker ind i Kina

Brygmester Claus Christensen har selv isoleret gærden, som han bruger til at brygge sin øl. Gærden er isoleret fra pollen fundet på bier fra Munkebo.

Munkebo Mikrobryg er lykkedes med at sende virksomhedens hidtil største ordre på specialøl til Kina. Nu ser mikrobryggeriet store muligheder i det kinesiske marked.

Brygmester Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg går og glæder sig for tiden. Han har netop solgt øl til Kina for en million kroner.

En kæmpeordre for det lille firma, der end ikke har sit eget bryggeri endnu.

Brygmester Claus Christensens laver sine prisvindende specialøl efter egenudviklede opskrifter som gæstebrygger på forskellige europæiske bryggerier. Sådan har han gjort i nogle år nu.

Men den seneste kæmpeordre til Kina er et skridt på vejen til at få sit eget bryggeri sat op i Munkebo. Han har allerede stedet. Et gammelt korntørrelager på grænsen mellem Munkebo og Kerteminde. Her er egen grundvandsboring og allerede elinstallationer, der kan klare en moderne ølproduktion.

Munkebo Mikrobryg har netop solgt øl til Kina for en million kroner. Et stort skridt ind i et marked med uendelige muligheder mener brygmester og ejer Claus Christensen. Her skåler han med sin nye samarbejdspartner Longlong Gua.

Det uendelige Kina

Millionordren har Munkebo Mikrobryg fået fra et eksportfirma, der består af Longlong Gua og hans hustru Shua Gao - Et kinesisk ægtepar, der har specialiseret sig i at eksportere danske varer til det kinesiske marked, fortæller Longlong Gua:

- Virksomheden har base i en kinesisk provinsby inde i fastlandet, der hedder Chongqing. I Kina er selv provinsbyerne millionbyer. 33 millioner bor der i Congqing. Det er der, vi starter med salget. Og hvis det går godt, så udvider vi til Beijing og Hong Kong, hvor vi har samarbejdsaftaler med butikker, siger Longlong og fortsætter.

- Kina rummer halvanden milliard mennesker. Det er så enormt, at det er svært at forestille sig - ikke sandt? Vi skal bare henvende os til en promille af kineserne, så er vi glade siger LongLong.

Og Longlong Gua har en god fornemmelse i maven, nu hvor den første container Munkebo Mikrobryg er på vej til Kina. Carlsberg har åbnet døren for dansk øl, siger mener han:

- I Congqing ligger danske Carlsberg. Så folk kender allerede Danmarks øl. Men i Kina er industriøl kun på tre procent alkohol. Og her har Munkebo Mikrobrygs specialøl en stærk fordel. Kineserne elsker stærk øl. Stærk smag og stærk alkoholprocent, siger Longlong og griner.

Brygmester Claus Christensen har selv isoleret gærden, som han bruger til at brygge sin øl. Gærden er isoleret fra pollen fundet på bier fra Munkebo
Annonce

Det skal gøres rigtigt

Opskriften på øl er faktisk simpel, men metoden er hård, siger Claus Christensen, der udover at være mesterbrygger også har en kandidatgrad i biologi.

- Jeg er ikke typen, der gør noget halvt. Det skal gøres fra bunden, og det skal gøres rigtigt. Jeg har for eksempel udviklet min egen gær. Man kunne nemt have købt tysk eller belgisk gær fra bryggerier. Men jeg har lavet min egen, siger han, og fortæller, hvordan:

- Gær findes helt naturligt overalt, hvor der er sukker. Derfor udvikler bryggerier deres gær fra frugt. Jeg syntes, det kunne være spændende at isolere gæren fra Munkebos blomster og marker. Så jeg har besøgt en lokal biavler og lånt ti bier.

De ti bier havde jeg med hjemme, og lod dem hoppe rundt nede i nogle petriskåle. Gæren findes i den pollen, som bierne har siddende på vingerne og på benene.

Og når det først er drysset ned i vækstskålene, så kan man isolere gæren.

Den lange omvej er en del af historien. Og den historie Munkebo Mikrobryg fortæller om det totalt lokale rammer plet på kineserne, siger Longlong:

- Vi synes dansk vikingekultur er spændende.

Og Munkebo Mikrobryg laver alt på en spændende og traditionel måde. Det sælger godt.

Vi har også valgt at vælge den danske stavemåde på alle etiketter, så det ser autentisk dansk ud, siger Longlong Gua.

Munkebo Mikrobryg har lige nu 21 ølmærker, som de sælger til et væld af europæiske lande - og nu også til Kina.

Munkebo Mikrobryg har netop solgt øl til Kina for en million kroner. Et stort skridt ind i et marked med uendelige muligheder mener brygmester og ejer Claus Christensen. Her skåler han med sin nye samarbejdspartner Longlong Gua
- Vi har valgt at vælge den danske stavemåde på alle etiketter, så det ser autentisk dansk ud, siger Longlong Gua.
Munkebo Mikrobryg har i alt 21 specialøl i sortimentet, der bliver solgt i mange lande i Europa. Nu skal mærkerne også gøre sig i Kina. Foto: Rune Heidtmann
Vi besøger brygmester Claus Christensen, der har Munkebo Mikrobryg, der netop har fået en millionordre til Kina på specialøl.
Munkebo Mikrobrygs øl bliver lavet af brygmester Claus Christensen. Virksomheden har endnu ikke bygget eget bryggeri, derfor rejser han rundt og gæstebrygger på forskellige europæiske bryggerier. Bygning i baggrunden er stedet, hvor han planlægger snart at etablere bryggeri.
Vi besøger brygmester Claus Christensen, der har Munkebo Mikrobryg, der netop har fået en millionordre til Kina på specialøl.
Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Hilsner fra bl.a. Simon Kjær, OB, Brøndby, Michael Falch og Kasper Hjulmand: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Faaborg-Midtfyn

Hos Anne Høyby vinder den rå over den kogte rødkål juleaften

Odense

Farvel og tak: Letbanens problemer var parkeret en stund, da Mogens Hagelskær blev sendt videre med flotte ord

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce