Annonce
Kerteminde

Munkebo Kro stortrives med ålegilder og familiefester

Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson har skabt en blomstrende forretning, siden de overtog Munkebo Kro i 2014.Foto: Helle Kryger
Kroejerne Finn Egebjerg Rasmussen og Iben Egebjerg Germundsson smed de fine klæder og skaber nu et millionoverskud hvert år

Munkebo: De husker tydeligt dagene, hvor ikke en eneste gæst trådte ind af hoveddøren til Munkebo Kro. Hvor køleskabet var fyldt, lysene tændt og de stod klar i receptionen - til ingen verdens nytte.

- Der kunne man godt få lidt ondt i maven, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

- Nu findes der ikke en dag, hvor der ikke er gæster i huset. Så noget må vi da have gjort rigtigt, supplerer hustruen Iben Egebjerg Germundsson.

Parret overtog Munkebo Kro i sommeren 2014, og i dag knap fem år senere har de skabt en blomstrende forretning.

Det viser et kig i de seneste års regnskaber, som præsenterer et overskud på godt en million hvert år før skat.

- Fra vi startede og indtil nu, er det gået fremad hvert eneste år. Vi har haft konjunkturerne med os, men vi tror også på, at det er fordi, vi har lavet om på konceptet. Fra gourmetmad til traditionel kromad, fortæller Iben Egebjerg Germundsson.

Annonce

- Fra vi startede og indtil nu, er det gået fremad hvert eneste år. Vi har haft konjunkturerne med os, men vi tror også på, at det er fordi, vi har lavet om på konceptet. Fra gourmetmad til traditionel kromad.

Iben Egebjerg Germundsson, Munkebo Kro

Altid åbent

Hotellet er altid åbent. Det samme er restauranten - på nær mellem jul og nytår.

- Tidligere var restauranten lukket mandag og tirsdag, men det resulterede i, at vi havde hotelgæster, der stod og bankede på for at få mad, så vi startede stille og roligt op om tirsdagen, hvor jeg stod alene i køkkenet og lavede dagens ret. Efterhånden kunne vi lige så godt holde åbent hele ugen, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

Lokalsamfundet har taget imod dem med åbne arme. Der bliver afholdt runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og familieweekender i stor stil. Beliggenheden midt på Fyn er ideel til at samle familien til en kroweekend med god mad og en eller flere overnatninger. Lokale virksomheder bruger også kroen flittigt. Det kan virksomhederne fra Lindø Port of Odense, som booker ad hoc specialister ind for en uge af gangen eller virksomheder, som arrangerer konferencer på den historiske kro.

De har indført faste traditioner som ålegilde den første torsdag i måneden, helstegt pattegris sommeren igennem, fisk- og skaldyrsaften, sankthans og vinaftener.

- Vores helstegt pattegris taler gæsterne stadig om. De nyder, at man kan komme lidt spontant ind fra gaden i shorts og t-shirt, bestille en fadøl og sætte sig i gårdhaven, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

Kroen har fået en overhaling

De er ikke kommet sovende til de gode resultater. Der løber hurtigt 70 arbejdstimer på en uge, og kroen var lidt træt, da de overtog den 1. maj 2014.

- Der har været en del udfordringer med nedslidninger, utætheder og strøm, der har drillet. Vi skifter pærer konstant. Vi har over 1000 spots af ældre dato siddende i bygningen. De bliver løbende skiftet til led-pærer, siger Finn Egebjerg Rasmussen.

Der er kommet nye gulvtæpper på alle værelser og i alle gangarealer, alle værelser har fået en overhaling og krostuen er blevet renoveret med blandt andet nye og større vinduer mod vandet.

Det kræver sit ægtepar at renovere et hus fra 1826 til nutids-standarder. Derfor holder de foreløbig på pengene.

- Vi har haft nogle gode år med pæne overskud, som er hensat og bruges til fortsat udvikling og renovering af kroen, lyder det fornuftigt fra Iben Egebjerg Germundsson.

Dog tillader de sig selv at holde lidt mere fri i fremtiden, og forventningerne til regnskabet 2018/19 er heller ikke i samme højde som tidligere.

- Vi har valgt at opgradere antallet af ansatte og selv holde mere fri en eller to dage om ugen. Det vil helt sikkert kunne mærkes på det næste regnskab, men vi skal jo også kunne holde til det, siger Finn Egebjerg Rasmussen.

Regnskab Munkebo Kro

Resultat før skat:

17/18: 1.323.175 kr.

16/17: 1.239.586 kr.

15/16: 1.581.669 kr.

14/15: 228.355 kr.

Fuldtidsansatte: 15-18.

Inklusiv sæsonansatte: 38.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce