Annonce
Kerteminde

Munkebo Kro: El-ladere trækker gæster til

Iben Germundsson og Finn Rasmussen fra Munkebo Kro har kun gode erfaringer med de to elladere, de har stillet op til kroens gæster. De håber, kommunen vil stille flere op rundt omkring.Arkivfoto: Helle Kryger
Munkebo Kro har etableret to el-ladere, som overnattende gæster kan bruge, men nu er der blevet rift om pladserne
Annonce

Munkebo: De to lade-standere, som Munkebo Kro har sat op til kroens gæster, benyttes flittigt alle ugens dage. Det fortæller kroejer Finn Egebjerg Rasmussen:

- Vi har to forskellige ladere. Den originale Tesla-lader og en almindelig 220 volts lader. Vi har sat dem op, fordi vi synes, det er en god idé med flere elbiler, men også fordi Tesla har et sindssygt godt system, hvor de henviser til ladestationer på deres computere, så bilen guider dem herhen, når de er ved at løbe tør for strøm, siger han.

Laderne står lige ved kroen, og Tesla-laderen har kun kostet de arbejdstimer, som en elektriker skal bruge på at stille den op. Begge ladere er gratis at benytte for kroens overnattende gæster.

- Men nu er gæster også begyndt at komme for bare at få en frokost og en kop kaffe, mens de lader bilen op. Men det er jo ikke gratis at have de ladere stående. En Tesla koster 200-250 kroner at lade op. Derfor er vi begyndt at overveje, om vi skal tage betaling for det, fortæller Finn Egebjerg Rasmussen.

Annonce

Flere ladestandere på vej

Det konservative byrådsmedlem Anne Fiber (K) foreslog for nylig, at kommunen kom i gang med at undersøge prisen på en lade-stander ved Langeskov Station.

Den idé bakker Finn Egebjerg Rasmussen op om:

- Det er rigtig fint, for der er et behov for det. Og hvis politikerne vil have udbredt elbiler, som, jeg også synes, er en god idé, er de nødt til at sørge for, at man kan få ladet sin bil op. I København er de gode til at stille ladere op, men det kniber lidt på Fyn, fortæller han.

Efter emnet var på dagsordenen hos miljø- og teknikudvalget, har Kerteminde Kommune besluttet at nedsætte en samarbejdsgruppe af relevante aktører, der skal pege på den mest fordelagtige placering og pris for opsætning af ladestandere i Langeskov og den øvrige del af kommunen. Et prisoverslag afhængigt af operatør ligger på mellem 16.000 og 25.000 kroner plus montering, tilslutning og gravearbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce