Annonce
Kerteminde

Munkebo Idrætscenter fylder 50 år: Jubilæumsskrift på vej i postkassen

Ove Eriksen (tv) og Hans Rye er de to forfatter af jubilæumsskriftet. De er også tilknyttet Munkebo Lokalhistoriske Arkiv. Foto: Mette Louise Fasdal
Munkebo Idrætscenter kan holde 50 års jubilæum. 16 siders jubilæumsskrift lander snart i postkasserne hos borgere i den gamle Munkebo Kommune.
Annonce

Munkebo: For 50 år siden indviede Munkebo sin idrætshal.

Midt i byen ved boldbanerne blev hallen bygget i 1969. Herefter er svømmehallen, bowling - og fitnesscenter og senest multiparken kommet til.

Der var fest i tre dage, dengang idrætshallen blev indviet. Hele byen festede. Der var opvisning, sportskampe, taler, musik og Dirch Passer fik smilene frem, inden hallen blev overladt til idrætten.

Sidst i oktober og i begyndelsen af november vil Munkebo fejre, at Munkebo nu har idrætscentret, som benyttes af alle i kommunen.

Jubiæumsskriftet på 16 sider - med skriftet er også et program for de kommende festligheder i Munkebo. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce

Forarbejdet var gjort

Som optakt til festdagene, og som en påmindelse om, hvad der skete dengang, hallen blev bygget, lander der i disse dage et jubilæumsskrift i postkasserne hos borgere i den gamle Munkebo Kommune.

Det er Ove Eriksen og Hans Rye fra Munkebo Lokalhistoriske Arkiv, der har brugt de sidste tre måneder på at få sat ord sammen, som fortæller hele historien om dengang - fra hallen var på tegnebrættet, til at den stod færdig.

Da Munkebo Idrætscenter for 10 år siden kunne markere sit 40 års jubilæum, havde Ove Eriksen været i færd med at finde materiale, så der kunne skrives en bog om idrætscentret.

På det tidspunkt var idrætscentret en selvejende institution, men centret nåede at komme på kommunale hænder inden jubilæet. Og så var der ikke penge til at udgive en bog, måtte Ove Eriksen erkende.

Det ærgrer han sig ikke over nu, for han og Hans Rye har haft to kasser med materiale til jubilæumsskriftet, som er endt på 16 sider.

Annonce

Gode billeder søges

De to forfatteres største udfordring med at skabe jubilæumsskriftet har været at skaffe billeder til det.

- Folk i 1969 har ikke lige brugt så meget krudt på at fotodokumentere processen med at bygge, som folk har for vane i dag, fortæller Ove Eriksen.

Med et besøg i Historiens Hus i Odense er det dog lykkes at finde billeder, så det ikke kun er tekst, folk kan nærstudere.

- Med 16 sider synes vi, at der skulle være minimum 10 billeder, og det er heldigvis lykkes, fortæller Ove Eriksen.

Mandag formiddag var de to forfattere i Munkebo Kulturhus for at tælle bunker med skriftet op sammen med frivillige fra Munkebo Fodslaw. Medlemmer fra Munkebo Fodslaw har nikket ja til at fordele skriftet i postkasserne rundt i den gamle Munkebo Kommune.

Det er Støtteforeningen for Munkebo Idrætscenter & Multipark, der er i et samarbejde med Munkebo Lokalhistoriske Arkiv, udgiver skriftet, og det er Lindø Port of Odense, der har gjort det økonomisk muligt at trykke det. Munkebo Fodslaw får også en skilling til foreningens kasse for, at medlemmerne går rundt med skriftet.

Med skriftet er der også et program for de arrangementer, der er i forbindelse med jubilæet.

Medlemmer fra Munkebo Fodslaw kom og hjalp med at fordele jubilæumsskriftet i bunker, så de nu kan blive fordelt. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce