Annonce
Kerteminde

Munkebo: Biblioteksvenner blev aldrig hørt om flytteplaner, nu tager de selv ordet

Munkebo Biblioteks Venner er uikke glade for planerne om at flytte deres bibliotek. Det vil de gerne give udtryk for på et møde mandag den 18. november. Arkivfoto
- Vi er aldrig blevet hverken spurgt eller orienteret i forbindelse med planerne om at flytte biblioteket, siger formand for Munkebo Biblioteks Venner, Agnete Søgaard Hansen. Det regner de nu med at blive på et møde, de har inviteret til i Munkebo Kulturhus mandag den 18. november.

Munkebo: - Vi er aldrig blevet spurgt, så nu må vi selv gøre noget for at blive hørt.

Sådan forklarer formand for Munkebo Biblioteks Venner, Agnete Søgaard Hansen, om baggrunden for, at foreningen den 18. november inviterer til et åbent møde om flytningen af Munkebo Bibliotek. Bag invitationen står desuden 13 foreninger, der bruger lokalerne i Munkebo Bibliotek.

Politikerne i byrådet har besluttet at flytte Munkebo Bibliotek over i Munkebo Forsamlingshus for at give plads til medarbejdere fra Langeskov og Munkebo Rådhuse. Men de har aldrig spurgt bibliotekets brugere, hvad de synes om den idé, eller informeret dem. Så nu tager de selv initiativ til at blive hørt og informeret.

- Vi har nu et velfungerende bibliotek, der er bygget og indrettet til netop det formål. Det er ovenikøbet hovedbiblioteket i kommunen, hvorfra administrationen foregår, påpeger Agnete Søgaard Hansen.

- Det er da ærgerligt at ødelægge noget velfungerende ved at reducere deres plads til det halve og dermed forringe forholdene for både brugere og personale.

Hvor mange lokalpolitikere, der dukker op til mødet, ved Agnete Søgaard Hansen ikke endnu, men alle er i hvert fald blevet inviteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce