Annonce
Kerteminde

Munkebo bevarer sin genbrugsplads - men der bliver ubemandet

Borgmester Kasper Olesen gjorde opmærksom på, at baggrunden for at tale om genbrugspladsen i Munkebo lige nu, er at den står for at skulle renoveres - og det bliver den så til en funktion som ubemandet plads. Arkivfoto: Helle Kryger
Beboerne i Munkebo vil også i fremtiden kunne aflevere haveaffald, plast og småt brændbart lokalt. Men hårde hvidevarer og elektronikskrot skal de fremover til Kerteminde med.
Annonce

Munkebo: Beboerne i Munkebo kan efter byrådsmødet ånde lettet op: Deres genbrugsplads skal ikke lukkes. Et stort flertal besluttede, at der i Munkebo fremover skal være en lille, ubemandet genbrugsplads, hvor man kan aflevere de seks-otte mest almindelige affaldstyper, herunder plast, haveaffald og småt brændbart. Som ekstra service får den ubemandende plads ekstra lang åbningstid takket være det nummerplade-system, der allerede er i funktion i Kerteminde.

Jutta Nielsen (Ø) argumenterede ellers for, at Munkebo skulle have en stor bemandet plads ligesom i Kerteminde:

- Både den nye regering og affaldsplanen fra Kommunernes Landsforening kræver, at vi bliver langt bedre til at sortere affaldet. Derfor skal det være så let som muligt at komme af med det. En bemandet plads sikrer bedre service og derfor højere kundetilfredshed, og vi kan samtidig bruge de arbejdspladser til folk, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Økonomisk betyder det kun 300 kroner om året pr. borger.

Annonce

Bedst og dyrest på Fyn

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg, var ikke enig: At have lokale pladser, så der ikke er den store afstand for nogen giver god mening, men bemanding er ikke altafgørende, Jeg synes også, vi skal skæve til, at vi i forvejen er de dyreste på Fyn.

Hans Luunbjerg (V) kunne supplere med, at vi også er dem på Fyn, der er bedst til at sortere.

Knud Skov Ahrnkiel, Miljølisten frygtede, at sorteringen vil blive ringere - det vil sige mere småt brændbart - når man afleverer uden for åbningstiden. Lars Ole Valsøe (C) kunne dog berolige med, at det bestemt ikke er erfaringen fra Kerteminde, hvor der i lang tid har været ubemandende åbningstimer.

Løsningen med den ubemandede plads blev vedtaget af et stort flertal. Dermed er der fortsat kun cirka 8.000 borgere pr. genbrugsplads i Kerteminde Kommune mod 16.000 borgere pr. plads i landsgennemsnit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce