Annonce
Kerteminde

Munkebo Bådelaug fylder 50 år: - Lad os mødes på havnen

Der er 44 bådpladser i Munkebo Havn. Egentlig skal man have end båd for at medlem af Munkebo Bådelaug, men der er flere passive medlemmer, som blot nyder godt af det sociale ved at komme i havnen. Privatfoto
I Munkebo Havn er Munkebo Bådelaug et dagligt samlingssted, hvor der bliver snakket og drukket en øl. Sådan har det været i 50 år nu.

Munkebo: - Jeg smutter her ned hver dag. Jeg skal jo lige se, om skibet stadig flyder.

Poul Erik Mogensen smiler, og de andre omkring bordet samtykker med nik.

Sådan har de det også.

Dagligt er de en lille skare, der er medlemmer af Munkebo Bådelaug, som stikker hovederne sammen over en øl og en snak i havnen i Munkebo.

Munkebo Havn er også ofte der, hvor bryllupsgæster på Munkebo Kro smutter over for at få de idylliske bryllupsbilleder taget. Desuden bruges havnen også rekreativt af lokalbefolkningen.

Annonce
Kasserer Kurt Lynnerup (tv) og formand Lars Jensen fortæller, at Munkebo Bådelaug sætter pris på, at der ser pænt ud i havnen. Derfor er der hvet år arbejdsdage, hvor medlemmerne giver et nap med at forskønne havnen. Foto: Mette Louise Fasdal

44 bådepladser

I år har Munkebo Bådelaug fejret sit 50 års jubilæum. Det blev fejret med, at en flok på knap 50 mennesker tog på Restaurant Marinaen i Kerteminde og spiste middag.

Munkebo Bådelaug har 75 medlemmer. I havnen er der 44 bådepladser, og og egentlig er det sådan, at man skal have en båd for at være medlem, men man kan også godt være passivt medlem, hvis man ikke længere har en båd.

Sådan er det for Oluf Dalgaard. Han er også tidligere formand for Munkebo Bådelaug. Nu har han ikke nogen båd, men han lægger gerne vejen forbi havnen hver dag for at få en sludder og følge med i det liv, der udspiller sig.

Det samme gør sig gældende for Tommy Jørgensen, som ingen andre i Munkebo Bådelaug kender som andet end "Tommy Røg."

I røg og damp er det Tommy Røg, der står for at ryge sildene og makrellerne, når der er den årlige røgdag i Munkebo Bådelaug.

Mange aktiviteter på havnen

Røgdagen er bare én af de mange aktiviteter, som Munkebo Bådelaug arrangerer hvert år. Udover de medlemsrettede aktiviteter som blandt andet pålidelighedssejlads laver Munkebo Bådelaug også et santhansarrangement med stort bål på fjorden, og her dukker rigtigt mange fra lokalbefolkningen op.

Som noget nyt i år var der også i slutningen af august et stort vikingeevent i Munkebo Havn, hvor Ladbydragen blandt andet lagde til, og der blev holdt åbent skib.

Det var et arrangement, som trak folk til, og som helt sikkert vil blive gentaget næste år, understreger Kurt Lynnerup, der er kasserer i Munkebo Bådelaug.

Lige nu er medlemmerne lidt bekymrede for fremtiden, for havnen er nedslidt. Det drejer sig om kystsikringen, vanddybden i havnen, og det er generelt en forældet udstyret havn, der trænger til et løft.

Derfor håber Munkebo Bådelaug meget på, at kommunen vil hjælpe lidt til, så havnen ikke helt forfalder. Lige nu er bådelauget dog ikke håbefulde, men fornemmer mere, at deres havn ikke står øverst på kommunens prioriteringsliste.

Da der var vikingeevent i Munkebo Havn, lagde ladbydragen også til. Privatfoto
Skippermøde 2019. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce