Annonce
Sydfyn

Mundbindspauser og corona-goodwill

PIa Thurøe, sektorformand HK Handel Midt. Pressefoto

Læserbrev: Så kom det alligevel: Påbuddet om, at kunderne bærer mundbind eller visir i butikkerne – og at de ansatte også skal knokle rundt med mundbind eller visir på. Det gælder både bag kassen, og når de flytter tonsvis af varer rundt fra lager til hylder.

Med corona-brillerne på giver det bestemt mening, at vi som kunder bærer mundbind eller lignende, når vi handler. Til gengæld kan jeg godt følge de butiksansatte, der er bekymrede for deres helbred og velbefindende, når de på en 10 timers vagt skal knokle rundt for at sikre (daglig)varer til danskerne.

Jeg er klar over, at en række andre faggrupper længe har arbejdet med mundbind, men personligt er jeg mest bekymret for det tunge og fysisk krævende butiksarbejde, der nu skal udføres med maske på.

Annonce

Hvis kravet om mundbind eller visir til butiksansatte fastholdes, så kan jeg kun opfordre til, at kravet bliver suppleret med nogle klare retningslinier for, hvordan butiksansatte skal arbejde med mundbind/visirer på og ikke mindst, hvordan de skal holde deres pauser – og hvor tit.

For udover de faste pauser, der er aftalt og krav på, så bør der også indføres mundbindspauser, hvor alle ansatte får en fem-ti minutters pause hver time, hvor de kan holde pause uden mundbind. Det var også en mulighed at ændre vagtrytmerne, så de ansatte ikke har for mange af de i forvejen meget lange arbejdsdage. Der skal helt bogstaveligt lægges (mundbindsfri) luft ind i pause- og vagtplanlægningen!

Jeg håber på stor lydhørhed fra medborgere, arbejdsgivere og politikere for disse overvejelser. For i det barske corona-år 2020 har de butiksansatte fra dag 1 stået allerforrest. De har i den grad holdt hjulene kørende og forsynet danskerne med mad og varer, selvom virussen hele tiden har været en truende skygge over deres arbejdsliv.


I det barske corona-år 2020 har de butiksansatte fra dag 1 stået allerforrest. De har i den grad holdt hjulene kørende og forsynet danskerne med mad og varer, selvom virussen hele tiden har været en truende skygge over deres arbejdsliv.


Har de butiksansatte ikke sparet en masse corona-goodwill sammen, som de kan få udbetalt nu, hvor der er brug for, at vi tager lidt hensyn til dem og deres arbejdsmiljø – samtidig med, at vi selvfølgelig stadig er Covid-19-ansvarlige?

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce