Annonce
Erhverv

Muncks første underskud: - Det irriterer mig grænseløst

- Jeg regner stærkt med, at vi kommer tilbage med et overskud i det næste regnskab, siger administrerende direktør Hans Christian Munck, Munck Gruppen. Arkivfoto.

Hans Christian Munck har tilbragt rigtig meget tid i Island i de seneste par år for at forsøge at rette op på den ruin af en virksomhed, som han købte for to år siden i en handel han siden har fortrudt mange gange.

I 1988 begyndte den 20-årige Hans Christian Munck fra Nyborg at lægge asfalt med sine egne maskiner. Det gav penge fra starten, og han har aldrig afleveret et koncernregnskab med underskud. I hvert fald ikke før torsdag 28. februar 2019, hvor et minus på 147 millioner kroner lyser op på bundlinjen.

- Det irriterer mig grænseløst, siger direktøren, der i dag er chef for 1446 ansatte.

De seneste to år har han brugt en stor del af sin tid på at afbøde skaderne fra investeringen i et islandsk entreprenørfirma, der viste sig at være et stort fejlkøb, og som nu har ført til koncernens første røde bundlinje.

- Det ville jeg meget gerne gøre om. Det var tydeligvis ikke den klogeste beslutning, jeg har truffet. Med det vi havde at vurdere det ud fra, så det fornuftigt ud, men der er mange ting, der er lettere at se i bakspejlet, siger Hans Christian Munck, der nu har anlagt en voldgiftssag mod den norske sælger.

- Det viste sig simpelthen, at virksomheden tabte penge på sine byggerier. De kunne ikke gennemføres til den pris, der var aftalt, så pengene forsvandt. Det har givet tab på driften, men det har også betydet, at vi har måttet nedskrive værdien af det islandske selskab og dets goodwill i vores regnskab. Når først tabene bliver store, fører de mere med sig, og det er det, der har ramt os i år, siger han.

- Tabene er ikke så store, at de vil ramme resten af koncernen eller præge vores fremtid. Jeg kan også godt forestille mig, at vi køber op igen, men vi har haft enormt meget fokus på denne sag, og jeg har lært sindssygt meget af den, og det vil jeg gøre brug af en anden gang, siger Hans Christian Munck, der ikke vil oplyse den præcise størrelse på det islandske tab.

- Jeg regner stærkt med, at vi kommer tilbage med et overskud i det næste regnskab, siger administrerende direktør Hans Christian Munck, Munck Gruppen. Arkivfoto.
Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Kerteminde For abonnenter

Claus har fået besked på at fjerne brosten: Er parat til at gå i retten, hvis han ikke får forlig med kommunen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Sydfyn For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Annonce