Annonce
Erhverv

Nyborg-firma er del af kæmpe kontrakt: Skal være med i den fynske del af Baltic Pipe

Fynske Munck Forsyningsledninger står for en trediedel af et konsortium, der skal etablere gasrørledninger for 500 mio. kr. hen over Fyn. Pr-foto
En ordre til mere end 150 mio. kr. er landet hos nyborgensiske Munck Gruppen, der skal være med til at udføre den fynske del af Baltic Pipe-gasledningen.
Annonce

Kort før jul indgik Munck Forsyningsledninger A/S, i samarbejde med tyske Vorwerk og belgiske Denys, kontrakt med Energinet om udførelsen af den fynske strækning af Baltic Pipe gasledningen.

Det er en ordre til 500 mio. kr., som skal deles ligeligt mellem Munck, Vorwerk og Denys, og dermed har den altså en værdi af cirka 166 mio. kr. for Munck Forsyningsledninger, som er del af nyborgensiske Munck Gruppen.


Opgaven er utrolig spændende, både teknisk og logistisk.

Flemming Skøtt, Munck Forsyningsledninger


Baltic Pipe skal forbinde den eksisterende gasledning Europipe II mellem Norge og Tyskland, som ligger i Nordsøen, med Danmark og Polen. På dansk jord påbegyndes etableringen ved Houstrup Strand i Vestjylland, hvorfra gasledningen forløber tværs over Jylland, Fyn og Sjælland. Og det er altså etableringen af den fynske strækning, som Munck Forsyningsledninger i samarbejde med Vorwerk og Denys netop har indgået aftale om.

Skovlen bliver sat i jorden i begyndelsen af dette år, og Flemming Skøtt, administrerende direktør i Munck Forsyningsledninger, ser frem til opgaven:

- Det er med stor tilfredshed, at vores joint venture har underskrevet kontrakten med Energinet. Opgaven er utrolig spændende, både teknisk og logistisk, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Fra kyst til kyst

Der bliver tale om cirka 78 km gasledning, som skal gå fra kysten mellem Nyborg og Kerteminde tværs over Fyn, hvor den krydser Lillebælt syd for Middelfart. Ud over installation af selve rørledningen omfatter opgaven også etablering af syv ventilstationer på strækningen.

De tre samarbejdsparter, Munck Forsyningsledninger, Vorwerk og Denys, har alle stor erfaring med lignede ledningsprojekter, herunder etablering af gasledninger i både Tyskland og andre steder i Europa.

- De tre partnere supplerer hinanden rigtig godt. Mens Vorwerk og Denys er stærke på rørhåndtering, svejsning og testning, er Munck Forsyningsledninger særligt stærke på anlægsdelen og ikke mindst lokalkendskabet, fortæller Flemming Skøtt.

Det indledende anlægsarbejde begynder, når forholdene tillader det, og projektet forventes afsluttet i slutningen af i år. Tidsplanen er således ret komprimeret, og der skal præsteres en høj produktion hver dag.

Flemming Skøtt forventer, at arbejdet med Baltic Pipe på Fyn kan beskæftige op mod 300 medarbejdere samt flere underentreprenører på projektet.

De cirka 166 mio. kr. er en stor ordre for Munck Forsyningsledninger, der i seneste regnskabsår havde en omsætning på 1,1 mia. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Kerteminde For abonnenter

Bygherrer beklager lydproblemer i nye rækkehuse: - Vi løber ikke fra vores ansvar.

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Annonce