Annonce
Fødselsdag

'Mulle" runder 30 år

Kristina Kristiansen har spillet 146 landskampe for Danmark. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kristina "Mulle" Kristiansen har været med til at opbygge håndboldspillet i både TTH Holstebro og Nykøbing Falster. Lørdag den 13. juli fylder playmakeren 30 år.

På håndboldbanen er hun bedst kendt som "Mulle", og med frække finter, fikse afleveringer og stor energi har Kristina Kristiansen gennem mange år givet publikum grund til at juble i klubberne og på landsholdet.

Kristina Kristiansen, der lørdag den 13. juli fylder 30 år, var fire år, da hun begyndte at spille håndbold. Men både håndbold og fodbold fyldte meget i hendes liv. Da hun var 14 år, bestemte hun sig for, at hun var nødt til at satse på én af de to sportsgrene, hvis hun ville nå langt. Hun valgte håndbolden. Og hun nåede langt.

Den professionelle karriere blev indledt i Team Tvis Holstebro i 2007, hvor Kristina Kristiansen spillede i otte sæsoner. I sommeren 2015 skiftede hun til Nykøbing Falster Håndbold, der på det tidspunkt rodede rundt i bunden af ligaen og var i gang med at genopbygge sig selv.

- Jeg kan godt lide at være med til at bygge noget op. Det var jeg også med til i Team Tvis Holstebro - og nu glæder jeg mig til at være en del af det her, sagde Kristiansen, da hun blev præsenteret i den nye klub.

Og projektet lykkedes til fulde. Kristina Kristiansen var en publikumsdarling, og både seertallet, tilskuerne til Nykøbings kampe og tilgangen af profiler til holdet steg. Allerede to år senere kunne hun hænge guldmedaljen om halsen, efter at Nykøbing havde vundet det danske mesterskab. Og i 2018 blev holdet pokalmester.

Annonce

Væk fra landsholdet

Også på landsholdet har den hurtige playmaker haft stor succes. Det bedste resultat for Kristiansen var VM-bronzemedaljen i 2013. Samme år blev hun kåret til årets landsholdsspiller.

Men da Klavs Bruun Jørgensen overtog landsholdet i 2015, blev det de efterfølgende år til mindre spilletid i rødt og hvidt for Kristiansen. Ved EM i 2016 blev det kun til 11 minutter på banen, under VM i 2017 blev hun sendt ud af truppen inden ottendedelsfinalen, og ved EM sidste år blev hun slet ikke udtaget. Kristiansens spillestil passer ikke ind på landsholdet, har Jørgensen sagt.

Selv har playmakeren ikke lagt skjul på, at hun stadig står til rådighed, hvis der skulle blive brug for hende i fremtiden. Indtil da koncentrerer hun sig fuldt ud om at skaffe mere succes til Nykøbing.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce