Annonce
Faaborg-Midtfyn

Muligvis en varmeblæser: Kraftig brand i Faaborgvilla

Hele førstesalen på ejendommen stod i flammer, da brandfolkene startede slukningsarbejdet. Foto: Bent Warncke

Faaborg: En voldsom brand ødelagde sidst på eftermiddagen hele førstesalen på en ejendom på Svendborgvej i Faaborg. Ved 16.30-tiden søndag rykkede brandfolk fra Beredskab Fyn ud, og på det tidspunkt havde ilden allerede godt fat i førstesalen og i ejendommens tagkonstruktion. Og der var en ret kraftig røgudvikling. Ret hurtigt lykkedes det dog brandfolkene at fået dæmpet flammeudviklingen, så huset ikke udbrændte helt. Husets beboere var ikke hjemme, da branden brød ud.

- Vi skaffede os adgang til huset, der var aflåst, og sendte røgdykkere op på førstesalen og fik tæmmet røggasserne deroppe, fortæller indsatsleder Kim Skovlund.

Brandårsagen skal politiets brandefterforskere forsøge at finde i morgen.

- Det er en førstesal, der er under ombygning, og vi kan ikke lige konkludere, hvad brandårsagen er. Muligvis har der været brugt en varmeblæser deroppe, men vi ved ikke, om det er den, der er årsagen, fortæller Kim Skovlund.

Ved 18.30-tiden var brandfolkene stadig i gang med efterslukningen. Førstesalen er helt ødelagt, mens beboelsen i stueetagen primært har fået vandskader.

Annonce
Foto: Bent Warncke
Foto: Bent Warncke
Foto: Bent Warncke
Branden sendte en massiv røgsky ud over det østlige Faaborg. Foto: Bent Warncke
Branden sendte en massiv røgsky ind over det østlige Faaborg. Foto: Bent Warncke
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Annonce