Annonce
Middelfart

Muligt rekordår ødelagt: Nu kommer sommerhusbureau med bøn til danskerne

Sommerhusudlejerne må i år vinke farvel til de mange udlejninger, som især tyskere plejer at booke. Arkivfoto: Michael Bager
Stemningen er vendt, hvad angår udlejning af sommerhuse, og det er ikke til det positive. Nu udsendes der en bøn om, at danskerne i højere grad vil holde ferie i Danmark frem for at tage sydpå.
Annonce

Nordvestfyn: - 2020 tegnede til at blive det bedste år, vi havde haft, men så gik det hele i stå.

Det er meldingen fra Torben Jersild, der er direktør i Feriepartner Fyn med huse på Hasselvænget i Middelfart, når han bliver spurgt til den aktuelle situation, hvad angår udlejning af sommerhuse i Middelfart Kommune.

- Vi har en stor udfordring i, at vi ikke ved, hvornår staten åbner op igen. Det gør folk bange og nervøse. Problemet er, at der kommer hele tiden nye ting frem om, hvad man vil, hvad man gør, og hvad man må, siger Torben Jersild.

Noget, som ligger helt fast, er, at udlændinge i øjeblikket ikke må rejse til Danmark og holde ferie.

- Den første periode måtte vi fjerne 200 bookinger fra udlændinge, der ikke kunne komme til Danmark, fortæller Torben Jersild.

Annonce

Bøn til danskerne

Der er endnu ikke fremstrakt en hjælpende hånd i retning af sommerhusudlejere fra Folketinget, hvilket der godt kunne være brug for, lyder meldingen.

- Tilsydenladende er der ingen hjælpepakke, vi kan gøre brug af, siger Torben Jersild.

Når han taler med ejerne af sommerhusene, oplever han en stor frustration over situationen.

På vegne af branchen har han en bøn til danskerne.

- Vi håber selvfølgelig - når coronasituationen er overstået - at folk bliver mere glade for at tage på ferie i Danmark i stedet for at tage sydpå. Måske kan vi nå at få en god sommer alligevel, siger Torben Jersild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar til italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce