Annonce
Fyn

Muligt gennembrud i stenkastersag: Unge fra Tarup afhøres og får taget deres dna-profiler

For fire år siden blev en tysk kvinde dræbt af stenkast fra en motorvejsbro, og hendes mand blev invalid. Nu er Fyns Politi i gang med at afhøre unge fra Tarup-området i Odense om drabet, og tage deres dna. Foto: Nils Svalebøg
Mere end fire år efter, at 33-årig kvinde mistede livet efter at 30 kilo tung sten blev kastet ned fra motorvejsbro, er Fyns Politi i færd med at afhøre unge fra Odense-forstaden Tarup og tage deres dna-profiler. Det skriver TV 2 Fyn.
Annonce

En række unge fra Odenseforstaden Tarup er nu i færd med at blive afhørt af Fyns Politi og få taget deres dna-profiler i den såkaldte stenkastersag, hvor en 33-årig kvinde i august 2016 blev dræbt og hendes mand svært invalideret, da en 30 kilo tung sten blev smidt ned fra en bro hen over Fynske Motorvej.

Det skriver TV 2 Fyn fredag eftermiddag med henvisning til efterforskningsleder Jack Liedecke, Fyns Politi, som kilde.

- Vi er i gang med at afhøre dem, og vi er i gang med at tage dna-profiler fra dem, idet vi har dna-spor fra de forskellige gerningssteder, som kunne være interessante, siger Jack Liedecke til tv-stationen.

Den 33-årige kvinde sad på bagsædet af familiens sorte Seat Leon, da hun sammen med sin mand og parrets femårige søn var på vej tidligt om morgenen den 21. august 2016 tværs over Fyn efter en ferie i Sverige. De var på vej hjem til Recklinghausen ved Dortmund i Tyskland, men de nåede kun til Fyn, fordi en 30 kilo ting sten blev kastet ned fra en bro på Langesøvej nord for Skallebølle.

Stenen ramte præcis ned i bilen, hvor kvinden sad og hun var dræbt på stedet. Hendes 36-årige ægtemand blev svært invalideret ved ulykken, mens parrets søn slap med lettere knubs.

Annonce

Vigtige dna-spor

Siden har politiet efterforsket sagen, som også har været bredt ud i alle landsdækkende og tyske medier. På et tidspunkt kunne Fyns Politi spore stenen - som reelt er en flise - til et byggeområde ved Tarup Center.

Samtidig har politiet sikret dna-spor også fra et andet stenkast ved Spedsbjergvej vest for Blommenslyst. Dna-sporene fra stenkastene matcher flere hærværkssager i Tarup-området.

Stenkast fra fynske motorvejsbroer

2. august 2015: Mellem 5 og 10 sten bliver kastet ned fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej vest for Odense natten til den 2. august. En bil bliver beskadiget, men ingen personer kommer til skade af stenene, hvor de største måler 20 x 25 centimeter

4. november 2015: Omkring klokken et om natten bliver en stor sten kastet ned fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej. Ingen personer kommer til skade til trods for, at stenen ryger igennem forruden i passagersiden på en bil.

31. januar 2016: Om eftermiddagen rammes en bil med en tysk turist af en sten, der kastes fra en motorvejsbro ved Langesøvej på Fynske Motorvej. Ingen kommer til skade. Samme dag om aftenen er det en familie, det går ud over. En betonflise kastes ned fra samme motorvejsbro ved Langesøvej på Fynske Motorvej. Moren i bilen får en hovedskade, men børnene og faren slipper uden fysiske skader.

18. august 2016: En træstamme kastes fra motorvejsbroen ved Spedsbjergvej natten til den 18. august.

20. august 2016: Denne gang foregår stenkastet på ringvejen ved Seden nordøst for Odense. Her kastes en sten på størrelse med en knytnæve, men bilisten slipper for skrammer.

21. august 2016: En tysk familie er på vej hjem til Tyskland fra ferie. En 33-årig mor omkommer, da to betonfliser på 30 og 9,5 kilo kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej. Kvindens 36-årige mand kommer alvorligt til skade og bliver efterfølgende svært handicappet, men sønnen på fem år er uskadt.

29. oktober 2016: En større sten rammer en bils forrude ved motorvejsbroen ved Langesøvej. Dog sker der ikke personskade.

9. september 2017: En sten på mindst 30 kilo bliver smidt ned fra en bro to kilometer fra, hvor den tyske kvinde døde et år tidligere. Stenen bliver smidt fra en motorvejsbro ved Spedsbjergvej. En personbil formår at undvige. Det samme gør en lastbil, der dog får lettere skader.

20. december 2017: En eller flere gerningsmænd kaster en sten ned fra en bro på Fynske Motorvej mellem afkørsel 53 og 54 nær Odense. To biler bliver beskadiget, men der er ingen personskade.

28. august 2018: Motorvejen lukkes efter et stenkast fra motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden syd for Blommenslyst. En 38-årig mand melder det med konkrete beskrivelser, og politiet møder talstærkt op.

Ifølge TV 2 Fyn har politiet fået oplysninger om en gruppe unge mennesker fra Tarup, som kunne være interessante at tale med. Ingen er dog anholdt eller sigtet, og indtil videre er der ifølge tv-stationen kun tale om afhøringer. Personerne er aldersmæssigt i 20'erne.

Jack Liedecke siger til tv-stationen, at det endnu er for tidligt at kalde det et gennembrud, men at det er spor, som man undersøger på lige fod med andre spor i det, man kalder for en drabssag.


Vi er i gang med at afhøre dem, og vi er i gang med at tage dna-profiler fra dem, idet vi har dna-spor fra de forskellige gerningssteder, som kunne være interessante.

Jack Liedecke, efterforskningsleder, Fyns Politi, til TV 2 Fyn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce