Annonce
Nordfyn

Mulighed for at låne penge: Borgmester vil gøre op med forkerte postnumre

Nordfyns Kommune ønsker at få afdækket hvor ofte, at borgere og virksomheder får afslag på at låne penge, fordi de er hjemmehørende det forkerte sted: Foto: Kasper Nymann
Nordfyns Kommune med borgmester Morten Andersen (V) i spidsen opfordrer borgere og virksomheder til at fortælle, hvis de, fordi de bor i et "forkert postnummer", får afslag på at låne penge af banker og kreditforeninger.
Annonce

Nordfyn: Fortæl os din historie, hvis du har fået nej til et lån, fordi du eller din virksomhed bor i det "forkerte" postnummer.

Sådan lyder opfordringen fra Nordfyns Kommune. Hensigten er at afdække, hvor mange borgere og virksomheder, der har fået afslag på at låne penge fra banker og kreditforeninger begrundet i, hvor de bor.


Vi støder ofte på fortællinger om, at man får nej til et lån udelukkende på grund af boligens eller virksomhedens beliggenhed i land- og landsbyområder. Det er naturligvis helt urimeligt og ødelæggende for et lokalområde, hvis borgere og erhverv ikke kan låne penge til at købe eller renovere bolig, oprette eller udvikle virksomheder.

Morten Andersen (V), borgmester Nordfyns Kommune


- Vi støder ofte på fortællinger om, at man får nej til et lån udelukkende på grund af boligens eller virksomhedens beliggenhed i land- og landsbyområder. Det er naturligvis helt urimeligt og ødelæggende for et lokalområde, hvis borgere og erhverv ikke kan låne penge til at købe eller renovere bolig, oprette eller udvikle virksomheder. Det fører til en langsom, men sikker afvikling af de områder, kreditgiverne sortlister, siger borgmester Morten Andersen (V).

Nordfyns Kommune er en del af den partiuafhængige organisation Balance Danmark, der kæmper for et Danmark i bedre balance. Organisationen har fået tilsagn fra erhvervsminister Simon Kollerup om, at han vil se på politiske handlemuligheder, hvis det kan dokumenteres, at det er et udbredt problem.

Svarene, som Nordfyns Kommune modtager, behandles i fortrolighed og sendes videre til Erhvervsministeriet. Man kan med sine oplevelser henvende sig til projektleder af Task Force Erhverv Marianne Greve på 20 46 08 28. Eller sende en mail til mgr@nordfynskommune.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce