Annonce
Kerteminde

Mulig mordsag ryster borgere i Langeskov: Mor og søn fra Grøntoften formodes dræbt i Syrien

Foran kvinden og hendes søns hoveddør har flere borgere i Langeskov lagt blomster, billeder og lys oven på meldingen om, at de to formodes dræbt i Syrien. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
En yngre mor og hendes søn, der begge boede i Grøntoften i Langeskov, er ifølge naboen Shagofta Sayed blevet slået ihjel på en rejse til Syrien. Det har fået flere borgere til at lægge blomster og lys ved de to flygtninges hoveddør.

Langeskov: Shagofta Sayed bladrer gennem et fotoalbum på sin telefon.

Et af billederne er af en syrisk dreng, der sidder ved siden af en stor brunsvigerkage med chokoladeknapper, dannebrogsflag og marcipan.

Det er et blandt mange minder fra Shagofta Sayeds tid sammen med sin veninde, der flyttede ind i nabolejligheden i Grøntoften for fire år siden med sin søn og to små døtre.

- Vi var meget tæt på hinanden. Vi var nærmest som søstre, og vores børn legede sammen hver dag, fortæller Shagofta Sayed.

Hun var derfor dybt chokeret, da hendes mand lørdag modtog et opkald fra en bekendt i Langeskov, der havde fået et opkald fra den syriske landsby Hasaka.

Veninden og hendes søn var efter sigende blevet slået ihjel i Syrien. På en hjemrejse, som Shagofta Sayed ikke engang vidste, at de var taget på.

- Jeg sagde i første omgang, at det ikke kunne passe. Hun plejede altid at ringe og fortælle mig, hvor hun skulle hen, forklarer hun.

Annonce

Billeder bekræftede historien

Shagofta Sayed fandt i de efterfølgende timer historien om moren og sønnen i forskellige syriske medier, og hun fik hjælp til at oversætte teksterne fra arabisk. Først var de uden navne, så uden billeder. Først efter en dags tid fandt hun artikler med fotografier af veninden. Nogle af dem kunne hun endda genfinde i albummet på sin telefon.

Det samme kunne hun med billedet af den formodede gerningsmand, som var venindens samlever. Shagofta havde fået at vide, at de var i familie, men ifølge de syriske medier var de gift og begge forældre til de tre børn.

- Så jeg ved ikke, hvad historien er, siger hun og tilføjer, at hun heller ikke ved, hvor troværdige de pågældende medier er.

Mange borgere i Langeskov har dog allerede hørt om drabssagen, og i løbet af de seneste dage er opgangen i Grøntoften blevet fyldt med røde roser, levende lys og billeder og sågar et lille kort med teksten "Må I hvile i fred. Det er ikke retfærdigt, den måde I er taget fra verden på".

- Det er gået ret hurtigt, fordi hun har haft kontakt med så mange, både danskere og flygtninge. Jeg mødte en kvinde i går, der spurgte mig, om jeg kendte hende. Så sagde jeg "ja," og så begyndte hun at græde. Hun sagde, at hendes søn havde sagt, at drengen var hans bedste ven, siger Shagofta Sayed.

Næsten færdig som frisør

Hun fortæller, at hendes veninde læste til frisør på Frisørakademiet i Odense. Og at hun havde gået på sprogskole, taget kørekort, fået to børn og næsten færdiggjort sin uddannelse, siden hun var kommet til Danmark.

- Sidste gang, hun ringede til mig, var den 19. januar. Hun fortalte, at hun havde fået 12 i klipning, og at hun kun manglede en sidste eksamen, før hun var færdig med sin uddannelse, siger Shagofta Sayed.

Hun forklarer samtidig, at kvinden var blevet vellidt i Langeskov gennem de få år, hun havde boet i byen.

- Hun var sådan en, hvor man var hendes ven, efter man havde snakket med hende første gang. Hun tiltrak folk på en eller anden måde. Og hun havde mange bekendte både i Odense, Nyborg og Langeskov, siger Shagofta Sayed.

Hun vidste, at kvinden ønskede at blive i Danmark for sine børns skyld, men at manden særligt gennem det sidste år havde givet udtryk for, at han gerne ville bo i Syrien.

Snakkede i opgangen

Shagofta Sayed og veninden plejede at stå og tale sammen længe fra hver deres hoveddør i Grøntoften, og venindens død har fået Shagofta Sayed til at bede om at blive flyttet til en anden lejlighed.

På den måde kan hun slippe for at skulle gennem trappeopgangen, der minder hende om tiden før opkaldet fra Hasaka.

Kvindens navn står stadig skrevet både på hoveddøren og postkassen. Taperester vidner dog om, at manden på et tidspunkt, inden turen til Syrien, har fjernet sit eget skilt under hendes, gør Shagofta Sayed opmærksom på.

- Jeg kan slet ikke forholde mig til, at hun ikke kommer tilbage, siger hun.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Udenrigsministeriet for at få bekræftet sagen, men onsdag var ministeriets melding, at den endnu er ved at blive undersøgt i Borgerservice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce