Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mulig børnelokker på spil på Fyn: Flere børn forsøgt lokket med slik

Børn i Allested-Vejle, Holluf Pile og Bogense er i de seneste par dage blevet antastet af en mand og forsøgt lokket med. Politiet har mistanke om, at det er den samme mand, der er på spil.

Midtfyn/Odense/Bogense: Fyns Politi har mistanke om, at en mandlig børnelokker er på spil på Fyn. Det kommer efter tre anmeldelser i de seneste par dage, hvor børn fra 10 år og ned er blevet antastet af en mand og forsøgt lokket - blandt andet med slik - til at følge med ham.

Det oplyser politikommissær ved Fyns Politi, Carsten Dichmann. Ifølge ham er der flere ting, der der tyder på, at det er den samme mand, der er på spil.

- Vi har tre episoder, som vi har mistanke om hænger sammen. At vi tror, der er en rød tråd, skyldes dels, at vi har episoder så tæt på hinanden, og at der i de to tilfælde er blevet tilbudt slik, og så er det ud fra et signalement af en gerningsmand, forklarer Carsten Dichmann, som dog ikke på nuværende tidspunkt ønsker at oplyse yderligere om den mulige gerningsmand.

Den ene episode fandt sted i Allested-Vejle torsdag eftermiddag, hvor en dreng blev tilbudt slik af en mand. Da drengen afslog og løb, fulgte manden angiveligt efter. Onsdag ved middagstid blev en pige på Bogense Skole antastet af en mand, som tilbød hende at komme med ud og bowle.

Den sidste episode fandt sted torsdag morgen klokken 8.09 ved Holluf Pile Skole, hvor en pige på vej til skole blev tilbudt slik af en mand. Her søgte hun hurtigt hen til en ældre elev og fulgtes med ham til skolen.

- Vi tager det meget alvorligt, når vi har sådan tre sager. Vi har at gøre med en gerningsmand, der har været rundt, og vi kan ikke udelukke, at han også kan komme flere steder - uden at vi skal jage en skræk i folk. Men det er ikke hverdagskost, at en mand på 50-55 år standser små børn og tilbyder dem slik, siger Carsten Dichmann.

Politiet har derfor rettet henvendelse til skolelederne på de tre skoler og fortalt dem om anmeldelserne. De er blevet bedt om at orientere bredt ud, så alle forældre er orienteret.

- Vi er nødt til at rette henvendelser til skolerne om det her, uden at vi skal male fanden på væggen, siger politikommissæren, som også er blevet direkte kontaktperson for skolerne.

- Vi er klar over, at det kan skabe utryghed derude, og derfor vil vi forsøge at være synlige i områderne. Og i næste uge vil vi forsøge at få vores mobile enhed ud for at at kunne vejlede, siger Carsten Dichmann.

Han opfordrer blandt andet til, at forældre taler med deres børn om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver antastet af en fremmed. Desuden opfordrer han til, at man følges med andre og tager kontakt til voksne, hvis man får henvendelser og aldrig går med nogen, man ikke kender.

- Hvis der er tale om en misforståelse, og manden ikke har haft onde hensigter, så er meget vigtigt, at han henvender sig til Fyns Politi, så vi kan få lukket den her ned, siger Carsten Dichmann.

Har man oplysninger i de tre sager, så vil politiet meget gerne høre om det. Man kan ringe på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce