Annonce
Middelfart

Mulig afklaring om åbning af genbrugspladserne i starten af næste uge: Flere modeller er i spil

Der arbejdes hårdt i mange haver i øjeblikket. Samtidig bliver der politisk arbejdet hårdt på, at borgerne kan komme på genbrugspladsen med haveaffaldet. Arkivfoto: Kim Rune
Det undersøges lige nu, om kommunerne kan åbne for genbrugspladserne og i givet fald hvordan. Konsekvenserne af en fortsat nedlukning er der forskellige bud på, men borgernes behov synes der enighed om.
Annonce

Middelfart Kommune: De fynske borgmestre har henvendt sig til Kommunernes Landsforening og spurgt om lov til at genåbne genbrugspladserne. Lige nu er flere modeller i spil.

Det bekræfter borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd(S), der håber på en afklaring i starten af næste uge.

- Vi mener godt, at vi kan genåbne pladserne på en forsvarlig måde. Lige nu arbejder vi bag linjerne på, hvordan man vil kunne gøre det, hvis det bliver aktuelt.

Jeg hører, at man undersøger en model, hvor man, hvis man er tre medarbejdere på genbrugspladsen, i såfald vil kunne lukke seks ind, da man så er under 10 mennesker, kan du bekræfte det?

- Nej, det kan jeg ikke, fordi der bliver arbejdet på 100 forskellige modeller for, hvordan det kan lade sig gøre. Det kan være, at det er en af de overvejelser, der har været. Men der er massevis af forskellige overvejelser, understreger Johannes Lundsfryd.

Han har på det seneste talt med en række borgere om netop haveaffald.

- Mange er hjemsendte og kan bruge nogle timer i haven på at få klippet hæk og alt muligt andet, og så vil de gerne af med deres affald. Men vi skal kunne gøre det på en sikker og forsvarlig måde, og vi skal gøre det på en måde, så vi koordinere det på Fyn, så det, der gælder det ene sted, også gælder det andet sted, understreger han.

Konservatives Morten Weiss Pedersen(TV) og Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd(S) ser gerne, at genbrugspladserne åbner. Konsekvenserne af en fortsat lukning er de dog ikke enige om. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Politisk pres

- Genbrugspladserne skal åbnes nu, så Middelfart kommune undgår miljøsvineri i vejkanten og i skovene.

Sådan lyder meldingen fra formanden for miljø- og energiudvalget i Middelfart Kommune, Morten Weiss-Pedersen(K).

- I vores udvalg er vi pinlig klar over, at der skal ske noget, så vi presser også på. Og det vil jeg gøre sammen med de andre udvalgsmedlemmer, så vi får en ordentlig løsning på det her. Det har vi talt om i udvalget.

- Det skal være en åbning af samtlige pladser på samme dag og klokkeslæt. Det er min ambition. Og det kan godt lade sig gøre, så længe man rationerer adgangen til pladsen, så der ikke opstår for meget kontakt, siger Morten Weiss-Pedersen.

Annonce

Uenighed om konsekvenser

Morten Weiss-Pedersen frygter, at der opstår en stor pukkel af haveaffald, som vil kunne lede til såkaldt "affaldsturisme".

- Vi risikerer, at nogle ikke særligt ansvarlige borgere smider affald rundt omkring, hvilket vi før har set.

- Vi kan jo få en helt masse uhensigtsmæssige ting smidt ude i skovene, og det kan også ende med, at andet end haveaffald vil ryge ud der. Det kunne være murebrokker og i værste tilfælde kemikalieaffald, spår Morten Weiss-Pedersen.

Så galt frygter Johannes Lundsfryd ikke, det vil gå.

- Det tror jeg alligevel, at borgerne er for fornuftige til og vil ikke tage den slags midler i brug. Det er ikke noget, vi har oplevet i nævneværdig grad. Så det tvivler jeg på, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce

Drøftelse af pap og papir

Når miljø- og energiudvalget mødes i starten af næste uge, vil status på genbrugspladsen blive taget op, og det samme vil status på indsamlingen af pap og papir, der er genanvendeligt affald, og som ikke bliver hentet i øjeblikket.

Det fortæller Morten Weiss-Pedersen.

- Jeg mener også, at man bør begynde at indsamle både pap og papir igen, da det er begrænset, hvor længe folk kan have det stående.

- Når de samler pap og papir ind, er det noget som foregår uden decideret kontakt med borgerne. Den service skal vi også hurtigst muligt have åbnet op for, borgerne betaler jo for det, pointerer Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce