Annonce
Nyborg

Muhs revser Mercado: Har du pengene til at fjerne giften?

Borgmester Kenneth Muhs vil nu kontakte de konservative politikere på Christiansborg og høre, hvordan de vil finde pengene til at rense Lynfrostgrunden i Nyborg for Gift. Mai Mercado har i et læserbrev krævet grunden renset. Billedet her af de to politikere er taget i en helt anden anledning, nemlig da daværende socialminister Mai Mercado var i Nyborg for at høre om planerne for et sundhedshus. Arkivfoto:
Den konservative toppolitiker Mai Mercado kræver i et læserbrev på Fyens.dk Lynfrostgrunden i Nyborg renset for gift. Nyborgs borgmester Kenneth Muns er "dybt forundret" over hendes indlæg: Vil De Konservative nu finde pengene, spørger han?

Nyborg: Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) reagerer hurtigt og kontant på et læserbrev, fyens.dk bragte torsdag eftermiddag. I læserbrevet kræver den tidligere minister og nuværende gruppeformand for de konservative på Christiansborg, Mai Mercado, at giften under Nyborg Lynfrost bliver renset op.

Men hun skriver intet om, hvor pengene til oprensningen skal komme fra, og nu mener borgmesteren at de konservative tilsyneladende har påtaget sig opgaven med at finde det måske trecifrede millionbeløb, der kræves for at få giftgrunden renset:

"Som højt placeret medlem af Konservative og tidligere minister, må jeg derved konstatere at Konservative på Christiansborg har påtaget at finde pengene til oprensningen af Lynfrosten i Nyborg", skriver Muhs.

Borgmesteren vil nu kontakte Mai Mercado og de konservatives miljøordfører i Folketinget for at høre, hvordan de har tænkt sig at løse forureningsproblemet i Nyborg.

Her bringer vi hele borgmesterens læserbrev, der er sendt til avisen under overskriften: Dyb, dyb forundring:

Som borgmester i Nyborg Kommune er jeg dybt forundret over Konservatives Gruppeformand Mai Mercados læserbrev i FS 27. februar. Mai Mercado skriver, at der skal renses op på Lynfrosten i Nyborg. Som højt placeret medlem af Konservative og tidligere minister, må jeg derved konstatere at Konservative på Christiansborg har påtaget at finde pengene til oprensningen af Lynfrosten i Nyborg. En opgave som Mai Mercados kollegaer i region Syddanmark, der har ansvaret i forureningssager, ikke mener skal gennemføres. Derfor vil jeg nu som borgmester kontakte Konservatives Gruppeformand samt Konservatives miljøordfører på Christiansborg med henblik på en afklaring af hvordan Konservative vil løse oprensningen og hvornår pengene, som kan være op imod et 3 cifret millionbeløb, kommer til Nyborg. I Venstre har vi intet imod oprensning, men vi har tillid til at Region Syddanmark som myndighed, hvor konservative også er repræsenteret, endda meget klart har meldt ud, at der ikke skal ske oprensning. Venstre vil ikke spare

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce