Annonce
Nyborg

Muhs revser Mercado: Har du pengene til at fjerne giften?

Borgmester Kenneth Muhs vil nu kontakte de konservative politikere på Christiansborg og høre, hvordan de vil finde pengene til at rense Lynfrostgrunden i Nyborg for Gift. Mai Mercado har i et læserbrev krævet grunden renset. Billedet her af de to politikere er taget i en helt anden anledning, nemlig da daværende socialminister Mai Mercado var i Nyborg for at høre om planerne for et sundhedshus. Arkivfoto:
Den konservative toppolitiker Mai Mercado kræver i et læserbrev på Fyens.dk Lynfrostgrunden i Nyborg renset for gift. Nyborgs borgmester Kenneth Muns er "dybt forundret" over hendes indlæg: Vil De Konservative nu finde pengene, spørger han?
Annonce

Nyborg: Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) reagerer hurtigt og kontant på et læserbrev, fyens.dk bragte torsdag eftermiddag. I læserbrevet kræver den tidligere minister og nuværende gruppeformand for de konservative på Christiansborg, Mai Mercado, at giften under Nyborg Lynfrost bliver renset op.

Men hun skriver intet om, hvor pengene til oprensningen skal komme fra, og nu mener borgmesteren at de konservative tilsyneladende har påtaget sig opgaven med at finde det måske trecifrede millionbeløb, der kræves for at få giftgrunden renset:

"Som højt placeret medlem af Konservative og tidligere minister, må jeg derved konstatere at Konservative på Christiansborg har påtaget at finde pengene til oprensningen af Lynfrosten i Nyborg", skriver Muhs.

Borgmesteren vil nu kontakte Mai Mercado og de konservatives miljøordfører i Folketinget for at høre, hvordan de har tænkt sig at løse forureningsproblemet i Nyborg.

Her bringer vi hele borgmesterens læserbrev, der er sendt til avisen under overskriften: Dyb, dyb forundring:

Som borgmester i Nyborg Kommune er jeg dybt forundret over Konservatives Gruppeformand Mai Mercados læserbrev i FS 27. februar. Mai Mercado skriver, at der skal renses op på Lynfrosten i Nyborg. Som højt placeret medlem af Konservative og tidligere minister, må jeg derved konstatere at Konservative på Christiansborg har påtaget at finde pengene til oprensningen af Lynfrosten i Nyborg. En opgave som Mai Mercados kollegaer i region Syddanmark, der har ansvaret i forureningssager, ikke mener skal gennemføres. Derfor vil jeg nu som borgmester kontakte Konservatives Gruppeformand samt Konservatives miljøordfører på Christiansborg med henblik på en afklaring af hvordan Konservative vil løse oprensningen og hvornår pengene, som kan være op imod et 3 cifret millionbeløb, kommer til Nyborg. I Venstre har vi intet imod oprensning, men vi har tillid til at Region Syddanmark som myndighed, hvor konservative også er repræsenteret, endda meget klart har meldt ud, at der ikke skal ske oprensning. Venstre vil ikke spare

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce