Annonce
Udland

Mueller anbefaler op mod 24 års fængsel til Manafort

Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort bør idømmes mellem 19 og 24 års fængsel, vurderer den særlige anklager Robert Muellers kontor.

Den særlige anklager Robert Mueller anbefaler mellem 19 og 24 års fængsel til Trumps tidligere kampagnechef.

Den amerikanske præsident Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort bør idømmes mellem 19 og 24 års fængsel.

Sådan lyder en anbefaling fra den særlige anklager Robert Muellers kontor.

Det viser retsdokumenter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Manafort blev i 2018 ved en føderal domstol i Virginia kendt skyldig i fem anklager om skattesnyd samt tre andre anklagepunkter.

Muellers kontor har fredag sendt en anbefaling til domstolen om, at 69-årige Manafort på den baggrund bør idømmes mellem 19,6 og 24,4 år bag tremmer.

Desuden bør han straffes med en bøde på mellem 50.000 dollar og 24 millioner dollar.

Domstolen i Virginia bliver desuden bedt om at fastsætte en dato for strafudmålingen. Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

Nyheden kommer, blot få dage efter at en føderal dommer i Washington slog fast, at Manafort har løjet i en anden sag, nemlig den såkaldte Rusland-undersøgelse.

Dommer Amy Berman Jackson vurderede, at Manafort bevidst har løjet i tre tilfælde over for efterforskere og en føderal storjury i Rusland-undersøgelsen.

Hun mente også, at der er beviser for, at Manafort har brudt den tilståelsesaftale, som han tidligere har indgået med efterforskere i sagen.

Aftalen indebar, at Manafort kunne se frem til en nedsat straf for tidligere forbrydelser. Men på betingelse af, at han samarbejdede med myndighederne i forbindelse med Rusland-undersøgelsen.

Derfor kan hans brud på aftalen have indvirkning på, hvilken straf Manafort tildeles i sagen om skattesnyd. Det oplyser dommeren i Virginia ifølge Reuters.

Manafort er en af de første personer i kredsen om Trump, der står over for kriminelle anklager som følge af Muellers undersøgelse.

Robert Mueller er i gang med at efterforske, hvorvidt Rusland påvirkede den amerikanske valgkamp i 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];