Annonce
Indland

Mr. Copy i Odense: Sælger af piratbøger risikerer fængsel

Dyre lærebøger blev i stor stil forvandlet til billigere - men ulovlige - kopistakke hos Mr. Copy, hævder anklagemyndigheden.

2000 bøger er blevet solgt i fotokopi fra butik i Odense, mener politiet. Jura-studerende var en af kunderne.

Fra en butik i Odense har studerende i godt halvandet år kunnet forsyne sig med piratkopier af især lærebøger.

I en straffesag kræver Fyns Politi ejeren af butikken idømt fængsel, fordi han skal have solgt kopier af næsten 2000 værker, som er ophavsretsligt beskyttet.

Sagen begyndte onsdag i Retten i Odense, og her er flere kunder blevet afhørt om deres køb i forretningen "Mr. Copy."

Unge, der studerer historie, idræt og andre fag, er blevet udspurgt. Andre læser til lærer, socialrådgiver eller er i gang med at blive sygeplejerske.

Også en jurastuderende er blandt de afhørte kunder, oplyser anklager Maria Blomsterberg.

Det ulovlige salg har stået på fra december 2009 og frem til august 2011, hævdes det i anklageskriftet.

Værkerne blev indscannet og derefter fotokopieret, hedder det.

Desuden skal butikkens indehaver, der er 32 år, havde placeret cirka 1500 beskyttede værker på et såkaldt livedrive.

Godt en tredjedel af disse bøger er blevet videresolgt uden tilladelse, påstås det i anklageskriftet.

Forlæggerforeningen vil nu rejse et erstatningskrav, der svarer til det påståede tab.

Retssagen fortsætter i den kommende uge, hvor dommen også ventes at blive afsagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce