Annonce
Sport

Mourinho efter 2-2: Vi scorede fire mål og fik kun uafgjort

En målmandsfejl og et selvmål betød, at Manchester United måtte nøjes med 2-2 mod Arsenal onsdag aften.

Manchester Uniteds manager føler sig forfulgt af uheld, efter at hans tropper spillede 2-2 mod Arsenal.

- Vi scorede fire mål og fik kun afgjort.

Sådan opsummerer Manchester Uniteds manager, José Mourinho, onsdagens 2-2-kamp mod Arsenal i Premier League.

Portugiseren henviser til sin målmand David de Gea, der lod en bold slippe gennem handskerne og ind bag stregen ved åbningsmålet.

Siden blev forsvarsspilleren Marcos Rojo noteret for et selvmål, da han tacklede bolden i nettet til stillingen 2-1 til Arsenal.

- Vi scorede fire mål, og selv i kampe som i dag, hvor vi spiller godt, skyder vi altid os selv i foden, siger José Mourinho.

Manchester United har foreløbig præsteret ujævnt i Premier League og ligger i øjeblikket 18 point efter førerholdet, Manchester City.

José Mourinho mener dog, at de dårlige resultater langt hen ad vejen skyldes personlige fejl og mangel på held.

Indstillingen var der dog intet i vejen med onsdag aften på Old Trafford.

- Nogle gange misser vi chancer foran et åbent mål. Andre gange begår vi fejl i forsvaret. Men i aften var der en fantastisk indstilling, gode præstationer, siger José Mourinho.

- Vores problem er at levere præstationer som denne uden af lave de fejl, vi laver, og vi har haft meget gode præstationer, hvor vi laver fejl, og vi bliver altid straffet, tilføjer han.

Manchester United er efter onsdagens runde otte point efter Arsenal på den fjerdeplads, der giver adgang til næste års Champions League.

José Mourinho afviser, at det vil kræve et "mirakel", for at Manchester United spiller i den fornemste europæiske klubturnering næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce