Annonce
forside

Mountainbiking for mandfolk: Svendborg MTB bag nyt motionstilbud

Svendborg Mountainbike Klub starter nyt tilbud "Mandfolk på MTB". Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Svendborg: Den 27. januar åbner Svendborg Mountainbike Klub for tilbuddet "Mandfolk på MTB". Som navnet antyder er det et tiltag henvendt mændene, som kunne tænke sig at komme ud at cykle med andre ligesindede, have det sjovt og samtidigt smide et par kilo.

Der findes lignede mandfolk-mountainbikehold 20 steder rundt om i landet, men Svendborg MTB er det første sted på Fyn, som tilbyder det med målet om at få flere op af sofaen og ud i naturen.

Det forklarer John Jepsen, der er tovholder for Mandfolk på MTB i Svendborg, ifølge en pressemeddelelse.

- Vi starter det her op, fordi vi tror, der sidder mænd rundt omkring, som gerne vil motionere sammen med andre, men som har svært ved at se sig selv i motionstilbud, hvor de andre har været i gang længe, siger han og forklarer, at det ikke på forhånd er givet, hvor hurtigt deltagerne skal køre, da det primært handler om at have det sjovt.

Mandfolk på MTB skydes i gang søndag den 27. januar klokken 10, hvor der køres fra parkeringspladsen ved Svendborg Medie- & Sportsefterskole på Skårupøre Strandvej 3, og der er lagt op til, at der køres hver søndag.

Vil man vide mere, kan man kontakte John Jepsen på 27 64 81 18. /heng

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce