Annonce
Indland

Motorvejsdrab: Godt 200.000 kroner indsamlet til efterladt dreng

Mange danskere har sendt penge afsted til den tyske familie, der blev ramt af en betonklods i august. Nogle har doneret flere gange, og beløbet endte på mere end 200.000 kroner.

På en dansk konto står der 200.600,21 kroner, som danskere har doneret. De er møntet den tyske familie, der på tragisk vis blev ramt af en betonklods på den Fynske Motorvej i august.

Det mindste beløb er en femmer. Det største er 5.385 kroner

Et hav af danskere har doneret penge til den tyske far og den femårige søn, der mistede deres hustru og mor i august, da en 30 kg tung betonklods blev kastet ned på deres bil på Fynske Motorvej. Bag indsamlingen står Allan Mortensen og den uofficielle danske fanklub af den tyske storklub Borussia Dortmund.

Da indsamlingen sluttede i oktober, stod der 200.600,21 kroner på kontoen. Nu mangler man blot en revisor, som vil donere et par timer, så pengesummen kan komme ned til tyske familie, der kom fra et område nær Dortmund i det vestlige Tyskland.

- Det skal gå ordentligt for sig. Derfor skal en revisor kigge på det, siger Allan Mortensen og håber, det vil lykkes først i det nye år, når revisorerne ikke har travlt med årsregnskaber.

Annonce

Motorvejsdrabet

Kort før klokken fire om morgenen den 21. august kom en tysk familie kørende på Fynske Motorvej. De var på vej hjem fra ferie i Sverige, da en betonklods pludselig blev kastet ned fra broen over Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Moderen på 33 år sad på bagsædet med sin femårige søn. Hun blev dræbt på stedet. Hendes søn overlevede uden fysiske mén, mens hendes mand på 36 år blev alvorligt kvæstet.Der belv i alt kastet fire sten ned på kørebanen den nat. To hjørnefliser, hvoraf den ene på 30 kg ramte den tyske familie, og to brosten. En række andre bilister ramte de øvrige nedkastede sten og fik skader deres køretøjer, men ingen øvrige personskader. Siden august har Fyns Politi fået mere end 600 henvendelser fra borgere. De har haft efterlyst en ældre, grå Volvo stationcar og har dele af en DNA-profil, men mangler et match. Alle spor er vendt, og nu henlægges sagen.

Faderen trækker vejret selv

Allan Mortensen har kontakt med familien i Tyskland og fortæller, at den 36-årige far er kommet ud af kunstig koma og trækker vejret selv, men fortsat er bevidstløs og har svære øjenskader.

- Tragedien kunne ske for alle. Det var så tilfældigt, og jeg tror, det er derfor, vi samlede ind, siger Allan Mortensen.

- Vores håb er, at pengene kan hjælpe med psykologhjælp, husleje, tabt arbejdsfortjeneste eller andet, der kan hjælpe i den svære situation, siger Allan Mortensen.

Er du, eller kender du en statsautoriseret revisor, der efter nytår kunne donere et par timer til at hjælpe med at få afsluttet indsamlingen, så kontakt Allan Mortensen på telefon 20 65 48 58.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce