Annonce
Indland

Motorvejsdrab: Far er stadig i kritisk tilstand

Motorvejsbroen på Langesøvej ved Skallebølle, hvor en 33-årig mor blev dræbt, da der blev kastet en 30 kilo tung flisesten ned på den tyske families bil. Farens tilstand er stadig kritisk. Familien var på vej hjem fra ferie i Sverige til dens hjemby Recklinghausen i Midttyskland. Arkivfoto: Michael Bager
  • Præcis to uger efter at tysk families bil blev ramt af 30 kilo tung flisesten, var politiets efterforskere på gerningsstedet for at undersøge, hvem der færdes midt om natten i området ved motorvejsbro.
Annonce

En 36-årig tysk far er i så kritisk tilstand, at han risikerer aldrig at vågne fra den kunstige koma, læger på Odense Universitetshospital har lagt ham i.

Faren blev hårdt kvæstet, efter at en eller flere ukendte gerningsmænd for over to uger siden dumpede en 30 kilo tung flisesten ned i familiens bil fra en motorvejsbro på Langesøvej nord for Skallebølle mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

- Der er ingen umiddelbare tegn på, at man på sygehuset vil prøve at vække ham i nærmeste fremtid, siger efterforskningsleder Michael Lichtenstein, Fyns Politi.

Det var faren, som kørte familiens bil, da den blev ramt af flisestenen. En 33-årig mor, som sad på bagsædet, blev dræbt på stedet, mens parrets femårige søn slap med lettere knubs og overlevede.

- Ud over at vi er bekymret for mandens velbefindende vil vi også gerne tale med ham, hvis han skulle have set noget på motorvejsbroen umiddelbart inden ulykken. Men det er der desværre ikke tegn på, at vi kommer til i nærmeste fremtid, siger Michael Lichtenstein, som ikke afviser, sagen kan ende som dobbeltdrab, hvis faren afgår ved døden.

Fyns Politi viser en betonsten magen til den, der for over to uger siden blev kastet ned på en bil på den fynske motorvej ved Skallebølle og dræbte en tysk kvinde i en bil. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Rekonstruktion på stedet

Ulykken betragtes og efterforskes som en drabssag. I søndags var han og flere efterforskere til stede på motorvejsbroen omkring klokken fire om morgenen, præcis to uger efter ulykken.

Det er et efterforskningsskridt, man også har brugt i andre sager for at få en fornemmelse af, hvem der færdes i området omkring gerningstidspunktet.

- Man kan ikke sige, der var tæt trafik på gerningsstedet på det tidspunkt. Tværtimod. Der var ikke ret mange mennesker, og ingen af dem havde set noget den pågældende nat, siger efterforskningslederen.

Motorvejsbroen ligger i et øde område, hvor der kun er sparsom trafik om dagen og endnu mindre om natten. Da Michael Lichtenstein torsdag aften i sidste uge blev interviewet til TV 2s kriminalmagasin Station 2 kom der i løbet af en time kun to-tre biler forbi.

- Det ér et meget øde område uden den store trafik, siger Michael Lichtenstein.

Annonce

Meget høj prioritet

Den tyske familie havde været på ferie i Sverige og var den pågældende nat på vej tværs over Fyn med retning mod hjembyen Recklinghausen nordvest for Dortmund i Ruhr-distriktet i det centrale Tyskland. Bilen, en sort Seat Leon, blev ført af den 36-årige far, og bag ham på bagsædet sad den 33-årige mor, mens deres femårige søn sad fastspændt på bagsædet ved siden af moren.

Efterforskningen har meget høj prioritet hos Fyns Politi, og der er nedsat en særlig arbejdsgruppe med Michael Lichtenstein i spidsen.

Annonce

Vidner efterlyses stadig

Nu mere end to uger efter ulykken og drabet på den 33-årige mor svinder antallet af henvendelser i sagen.

- Vi får stadig en lille smule. Vi håber, nogen sidder med en oplysning, vedkommende måske betragter som ubetydelig, men som for os kan der være den afgørende brik i efterforskningen, siger efterforskningslederen.

Derfor tager man stadig meget gerne imod oplysninger fra offentligheden på telefon 114.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce