Annonce
Indland

Motorvejsdrab: Far er stadig i kritisk tilstand

Motorvejsbroen på Langesøvej ved Skallebølle, hvor en 33-årig mor blev dræbt, da der blev kastet en 30 kilo tung flisesten ned på den tyske families bil. Farens tilstand er stadig kritisk. Familien var på vej hjem fra ferie i Sverige til dens hjemby Recklinghausen i Midttyskland. Arkivfoto: Michael Bager
  • Præcis to uger efter at tysk families bil blev ramt af 30 kilo tung flisesten, var politiets efterforskere på gerningsstedet for at undersøge, hvem der færdes midt om natten i området ved motorvejsbro.

En 36-årig tysk far er i så kritisk tilstand, at han risikerer aldrig at vågne fra den kunstige koma, læger på Odense Universitetshospital har lagt ham i.

Faren blev hårdt kvæstet, efter at en eller flere ukendte gerningsmænd for over to uger siden dumpede en 30 kilo tung flisesten ned i familiens bil fra en motorvejsbro på Langesøvej nord for Skallebølle mellem Blommenslyst og Vissenbjerg.

- Der er ingen umiddelbare tegn på, at man på sygehuset vil prøve at vække ham i nærmeste fremtid, siger efterforskningsleder Michael Lichtenstein, Fyns Politi.

Det var faren, som kørte familiens bil, da den blev ramt af flisestenen. En 33-årig mor, som sad på bagsædet, blev dræbt på stedet, mens parrets femårige søn slap med lettere knubs og overlevede.

- Ud over at vi er bekymret for mandens velbefindende vil vi også gerne tale med ham, hvis han skulle have set noget på motorvejsbroen umiddelbart inden ulykken. Men det er der desværre ikke tegn på, at vi kommer til i nærmeste fremtid, siger Michael Lichtenstein, som ikke afviser, sagen kan ende som dobbeltdrab, hvis faren afgår ved døden.

Fyns Politi viser en betonsten magen til den, der for over to uger siden blev kastet ned på en bil på den fynske motorvej ved Skallebølle og dræbte en tysk kvinde i en bil. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Rekonstruktion på stedet

Ulykken betragtes og efterforskes som en drabssag. I søndags var han og flere efterforskere til stede på motorvejsbroen omkring klokken fire om morgenen, præcis to uger efter ulykken.

Det er et efterforskningsskridt, man også har brugt i andre sager for at få en fornemmelse af, hvem der færdes i området omkring gerningstidspunktet.

- Man kan ikke sige, der var tæt trafik på gerningsstedet på det tidspunkt. Tværtimod. Der var ikke ret mange mennesker, og ingen af dem havde set noget den pågældende nat, siger efterforskningslederen.

Motorvejsbroen ligger i et øde område, hvor der kun er sparsom trafik om dagen og endnu mindre om natten. Da Michael Lichtenstein torsdag aften i sidste uge blev interviewet til TV 2s kriminalmagasin Station 2 kom der i løbet af en time kun to-tre biler forbi.

- Det ér et meget øde område uden den store trafik, siger Michael Lichtenstein.

Annonce

Meget høj prioritet

Den tyske familie havde været på ferie i Sverige og var den pågældende nat på vej tværs over Fyn med retning mod hjembyen Recklinghausen nordvest for Dortmund i Ruhr-distriktet i det centrale Tyskland. Bilen, en sort Seat Leon, blev ført af den 36-årige far, og bag ham på bagsædet sad den 33-årige mor, mens deres femårige søn sad fastspændt på bagsædet ved siden af moren.

Efterforskningen har meget høj prioritet hos Fyns Politi, og der er nedsat en særlig arbejdsgruppe med Michael Lichtenstein i spidsen.

Annonce

Vidner efterlyses stadig

Nu mere end to uger efter ulykken og drabet på den 33-årige mor svinder antallet af henvendelser i sagen.

- Vi får stadig en lille smule. Vi håber, nogen sidder med en oplysning, vedkommende måske betragter som ubetydelig, men som for os kan der være den afgørende brik i efterforskningen, siger efterforskningslederen.

Derfor tager man stadig meget gerne imod oplysninger fra offentligheden på telefon 114.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce